8 двубоя наказание за бивш играч на Реал Мадрид заради расистки обиди


8 двубоя наказание за бивш играч на Реал Мадрид заради расистки обиди
Снимка: Getty Images/Guliver

2030 0

Вратарят на Лийдс Кико Касия бе наказан от Футболната асоциация на Англия заради расистки обиди срещу крилото на Чарлтън Джонатан Леко. Стражът е санкциониран с 8 двубоя, както и с 60 000 паунда. Касия отричаше, че е обиждал своя колега, като инцидентът е от септември, когато Чарлтън се наложи с минималното 1:0.

В петък бившият играч на Реал Мадрид отново опита да запази невинността си, твърдейки, че е "опустошен" и не вярва, че присъдата е "истинско отражение" на инцидента. Малко вероятно е играчът да обжалва наказанието. Касиля бе под рамките на вратата във всички 35 двубоя до този момент за Лийдс в Чемпиъншип. Тимът се намира на второто място, но ще може да вземе участие чак в последните три двубоя.

Лийдс ясно изрази недоволството си в официално изявление: "Бихме искали да поясним, че не толерираме никаква форма на дискриминация в рамките на нашия футболен клуб, както и че сме лидер в борбата срещу дискриминацията в нашата широка общност. Важно е обаче да признаем, че Кико винаги е отричал, че е правил някакви расистки коментари".

Преди няколко месеца пък от Манчестър Юнайтед забраниха на свой фен да стъпва на техния стадион заради расизъм. Подробности вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички