11 г. затвор чакат президента на Барса, довел Неймар в клуба


11 г. затвор чакат президента на Барса, довел Неймар в клуба
Снимка: Getty Images/Guliver

2672 0

Бившият президент на Барселона Сандро Росел бе изправен пред съда в Мадрид днес по обвинение за пране на пари, съобщи Националният съд на Испания. Росел, съпругата му и още четирима други са обвинени в пране на пари на стойност най-малко 19,9 милиона евро (23 милиона долара) от 2006 г. насам, свързани с телевизионни права и спонсорство в Бразилия. Прокурорите от Националния съд в Мадрид поискаха бившият шеф на Барса да влезе в затвора за 11 години и да бъде глобен с 59 милиона евро.

Росел и съпругата му са обвинени, че крият пари, незаконно придобити от Рикардо Тейшейра - бивш шеф на бразилската футболна конфедерация. Росел, който е задържан под стража от май 2017 г., преди това е живял и работил в Бразилия, където е създал множество бизнес връзки. Случаят в съда се съсредоточава върху сделка, подписана от Тейшейра през 2006 г. с компания, базирана на Каймановите острови за телевизионните права на 24 приятелски мача в Бразилия.

Като цяло, Росел и съпругата му са получили близо 15 милиона евро по сметките си като част от сделката. Те са присвоили 6,6 милиона евро, а 8,4 милиона са били предназначени за Тейшейра, твърдят прокурорите. Срещу Росел има заведено дело и за шпионаж. Подробности вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички