10-те най-странни ритуала на звездите преди мач


10-те най-странни ритуала на звездите преди мач

4579 0

Един мъдър човек е казал: "Успехът във футбола е 10% талант и 90% труд". Но този човек е забравил за още една малка част от успеха - късметът. И някои футболисти го примамват с най-различни способи.

Джон ТЕРИ и мястото в автобуса

Капитанът на Челси никога не променя своето място в клубния автобус и, не дай си Боже, някой от новите да седне на "автобусния трон" на Джей Ти! При това, говори се, че Тери си има и късметлийски CD за плейъра, който прослушва периодично преди важни мачове, въпреки че светът отдавна премина на iPad-и и други нови технологии.

Икер КАСИЯС и обърнатите чорапи

Бившият вратар на Реал Мадрид е истински гуру на суеверията. Не само че Икер чука по напречната греда, когато му вкарат гол, но той експериментира и с дрехите си. Касияс сменя фланелката си всеки път, когато отборът му загуби, но най-странното е, че обръща чорапите си наопаки, за късмет.

Дейвид БЕКЪМ и ОКР

Тук не става дума толкова за ритуал, колкото за заболяване. Известно е, че Бекъм страда от обсесивно-компулсивно разстройство, заради което в хладилника му винаги трябва да има четно количество бутилки, например. Това се отнася и за екипировката преди футболен мач - четен брой резервни гети, кремове и други джаджи.

Мелвин Камара и Уили Уонк

За този футболист не се знае много,(играл е в скромни английски клубове), но неговият ритуал преди мач е доста известен - Мелвин преди всеки (!) мач гледа отново филма "Чарли и шоколадовата фабрика". Не става дума за този с Джони Деп, а за старата версия от 1971 г. Футболистът казва, че Уили Уонк и другите грои от филма му помагат да се отпусне.

Коло ТУРЕ и излизането му на терена

Братът на Яя Туре има собствен футболен ритуал - той излиза на терена последен, където и да играе. Причините за подобно поведение играчът обяснява с желанието няколко секунди да бъде сам и да погледне отбора отстрани.

Кристиано РОНАЛДО и огледалото

Преди всеки мач Кристиано Роналдо дълго се гледа в огледалото. Но не си мислете, че това е ритуал на самовлюбен егоист - такива неща португалецът прави още от времето, когато играеше за Спортинг и не беше и близо до позицията на световен секссимвол. Очевидно, това е някакъв ритуал от остров Мадейра, който помага на жителите на тази част от света да се настроят за важни дела.

Лейтън БЕЙНС и връзките

Говорейки за ритуалите във футбола, не можем да пропуснем защитника на Евертън. Лейтън Бейнс преди всеки мач отново развързва и връзва връзките на обувките си. Тоест всичко се случва така: Първо "карамелът" напълно привежда в ред своята екипировка, включително си връзва и връзките, но след това отново разслабва възела и го стяга отново.

Йохан КРОЙФ и дъвката

Легендарният холандец имаше два странни футболни ритуала. Първият - винаги изплюва преди мач дъвката си в половината от полето на съперника. Второто е още по-брутално - Кройф удря в стомаха един от своите съотборници. Обичайната "жертва" на този акт ставал вратарят Герт Балс.

Дейвид ДЖЕЙМС и тоалетната

Английският вратар е имал един от най-странните навици преди мач. Той гонел всички от съблекалнята, отивал в тоалетната по малка нужда и по време на процеса задължително плюел в тоалетната "срещу течението". Отвратителен ритуал, но такъв е бил.

Лоран БЛАН и плешивата глава на Бартез

Как да пропуснем този футболен ритуал? Може би, най-известният и ефектен от всички съществуващи. Лоран Блан, целуващ плешивото теме на Фабиен Бартез - това е официален плакат от Мондиал 1998 във Франция, и като цяло, един момент, който остава в паметта на повечето любители на футбола, когато става дума за разнообразните футболни суеверия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички