Рефер, позволил на Пената да рита Пеле, е сред най-лошите на мондиалите


Рефер, позволил на Пената да рита Пеле, е сред най-лошите на мондиалите
Снимка: Официален сайт на ФИФА

1951 0

Германският футболен рефер Курт Ченшер попадна в класацията на "Fox Sports" за най-лоши рефери, свирили на Световни първенства. Ченшер си печели "признанието" със свободната игра, която позволява по време на двубоя в груповата фаза на Мондиал 1966 между България и Бразилия.

Според изданието реферът е приел без реакция многобройните нарушения и грубости на българските защитници, начело с легендарния Димитър Пенев, срещу перлите на "Селесао" Пеле и Гаринча. И двамата нападатели са пристигнали в Англия в недобро състояние - Пеле е имал проблеми с коляното, докато Гаринча е бил измъчван от проблемите, които му създавал с 6 сантиметра по-късият му от другия крак.

"Пенев и България ритаха буквално всичко в жълто, което им се изпречеше на пътя. Ченшер прие всяко физическо сплашване на българските защитници, оставяйки ги да действат в критични за кариерата на двамата бразилски феномени моменти", пише "Fox Sports".

Бразилия все пак ни побеждава (2:0, бел. ред.), но в следващия мач Пеле и Гаринча, здраво наритани от българските играчи, допускат единственото си поражение в националната фланелка. Те губят с 1:3 от Унгария.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички