Преди да заблести в Барса, Алвеш е бил договорен от Ливърпул - какво обаче се обърка?


Преди да заблести в Барса, Алвеш е бил договорен от Ливърпул - какво обаче се обърка?

2800 0

Един от най-добрите бразилски бекове в историята Даниел Алвеш е можел да играе за Ливърпул преди да се озове на "Камп Ноу" и да печели трофей след трофей с Барселона. Разкритието идва лично от бившия изпълнителен директор на мърсисайдци Рик Пари.

Пред BBC той сподели, че Рафаел Бенитес е настоявал за привличането на бразилеца, докато все още той играеше за Севиля. В последния момент обаче "червените" са решили, че няма да вземат Алвеш, защото за тези пари могат да вземат други двама играчи.

"Имахме готова сделка - след тежки преговори се бяхме договорили. Бяхме се разбрали с Дани Алвеш, но тогава се замислихме дали не е по-добре да вземем двама играчи, вместо за тези пари да вземем десен бранител", сподели Пари, който разкри и имената на двамата закупени футболисти - Джърмейн Пенант и Питър Крауч.

"Алвеш тогава не беше играчът, който е сега, но изглеждаше, че може да стане велик играч. Щеше ли да е по-добро попълнение от Пенант и Крауч? Може би да, но сега е лесно да се говори". 

Бившият директор оправда действията на ръководството тогава с факта, че Челси е разполагал с огромен бюджет за трансфери, а "Ливърпул се е опитвал да бъде по-умен".

"Поглеждайки назад във времето, ако можех да направя нещо различно, щях да променя концепцията ни да взимаме по 5-6 играчи всеки сезон, вместо по един много качествен футболист", признава още Пари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички