На този ден в историята: Кличко и краят на 11-годишната тотална доминация (ВИДЕО)


На този ден в историята: Кличко и краят на 11-годишната тотална доминация (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

2504 0

Датата 28.11.2015 завинаги ще остане в историята като денят, в който приключи 11-годишната доминация на Владимир Кличко. Украинската легенда не познаваше вкуса на поражението от 2004 година, след като тогава беше победен Ламон Брустър. Тази загуба беше последвана от 22 категорични победи, едва 6 от които без нокаут. Доминацията обаче намери своя край срещу една от сензациите в тежка категория.

Британският бияч Тайсън Фюри се появи на сцената, след като успя да извоюва шанс да се изправи срещу Кличко. Сериозен аутсайдер според всички букмейкъри и специалист, Фюри впечатли с ортодоксален стил, голяма уста, много тежки удари и наистина здрава брадичка. Доказателството за това е как Джошуа падна след десен прав от Кличко, а Фюри дори не се разклати след същия десен прав.

В паметната вечер в Дюселдорф Кличко беше разкървавен и отнесе страшно много точни попадения и не приличаше на себе си. Фюри от своя страна се чувстваше в собствени води, показвайки превъзходството си многократно, дори оставяйки Кличко да замахва без да си вдига гарда срещу украинския хегемон. В момента, в който се изиграха 12-те рунда, коментаторът на мача каза: "Или ще видим нов световен шампион, или ще станем свидетели на най-големия грабеж с историята на бокса".

Припомнете си легендарната победа на Тайсън Фюри във видеото под материала. Да се надяваме, че "Краля на ромите" ще успее да се справи с проблемите си, да навлезе в добра спортна форма и да се изправи срещу Антъни Джошуа - мач, който всички фенове на бокса чакат с нетърпение!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички