Лука Йович можеше да е играч на Атлетико срещу едва 2.5 милиона евро


Лука Йович можеше да е играч на Атлетико срещу едва 2.5 милиона евро
Снимка: Guliver/GettyImages

15551 0

Най-новото попълнение на Реал Мадрид - Лука Йович, вече и официално е част от селекцията на Зинедин Зидан. Сърбинът подписа договор за 6 години, а Айнтрахт го пуснаха в испанската столица срещу сериозните 60 милиона евро. А тази сума е 24 пъти по-висока от тази, за която той е можел да се озове в градския съперник - Атлетико.

В информация на "AS" от 2014 година се казва, че тогавашният младок от Цървена звезда е впечатлил серирозно скаутите на отбора и се е стигнало дори до оферта на стойност 2.5 милиона евро. Въпреки че по това време "звездашите" имат сериозни финансови проблеми, те отказват на "дюшекчиите" с надежда, че ще получат по-висока компенсация.

Следват обаче година и половина, в които Йович не бележи особен прогрес, а офертата на Атлетико вече не е била на масата, когато от Цървена звезда са се опитали да го продадат.

Следва изключително интересна подробност - предполага се, че Йович е преминал от Цървена звезда в Бенфика, но от "Football Leaks" публикуват документи, че Аполон Лимасол са взели нападателя срещу 2 милиона евро на 31-и януари, а ден по-късно е продаден на Бенфика срещу почти 3 пъти по-висока сума. Очаквайте скоро SportLive да ви представи зашеметяващата история на Лука Йович и пътя му до Мадрид.

"Кралете" вече обявиха покупката на Йович, който обаче е само част от проекта на Флорентино Перес. Очаква се в близките дни Реал Мадрид да обяви трансферите на още две звезди (кои са те, четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички