Как с 3 думи сър Алекс разплакал Роналдо и почнали да го наричат "Плачко"


Как с 3 думи сър Алекс разплакал Роналдо и почнали да го наричат "Плачко"

13294 0

Известният испански журналист Гилем Балаге, който е помогнал за написването на автобиографията на Кристиано Роналдо, разкри една интересна случка от началото на кариерата на звездата в Манчестър Юнайтед. Информацията за нея му е дал самият футболист.

Легендарният треньор на "червените дяволи" сър Алекс Фъргюсън е успял да разплаче Роналдо само с няколко думи, след като Юнайтед претърпя поражение при гостуването си на Бенфика в Лисабон.

"Първият мач, който изигра Роналдо в своята родина след подписания договор с Юнайтед, бе срещу Бенфика. След мача Фъргюсън не издържа, след като отборът му бе победен. Роналдо, който изкара целия мач в доказване, че е играч от Висшата лига, имаше много лоша вечер. Фъргюсън не показал милост към него и му казал: "Кой си мислиш, че си ти? Опитваш се да играеш сам на терена? Никога няма да станеш играч, ако продължаваш така".

След тези думи Роналдо почнал да плаче, а другите футболисти, между които и Фърдинанд, го посъветвали, че трябва да се поучи от това. След няколко проляти сълзи и моменти на тъга, Роналдо отговорил както винаги го прави. Започнал да работи и да се подобрява на тренировките", пише в книгата.

От публикацията става ясно още, че след този момент част от играчите на Юнайтед се бъзикали с Роналдо и го наричали "Плачко".

Това явно е бил от онези случаи, при които шотландецът е включвал прословутия си "сешоар". Самият Фъргюсън призна, че за 27-годишната си кариера на "Олд Трафорд" е "пускал уреда" едва 6 пъти. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички