Изненада: Барселона била на крачка от привличането на Бензема


Изненада: Барселона била на крачка от привличането на Бензема
Снимка: Getty Images/Guliver

2376 0

Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема е можел да премине в кръвния враг на своя тим - Барселона, разкрива вестник "Marca". През 2008 година той е бил желан от тогавашния наставник на каталунците Хосеп Гуардиола, за да замени в отбора Самуел Ето'О.

Според испанското издание тогавашният спортен директор на Барса Чики Бегиристайн е отишъл в дома на французина, за да го убеди да премине от Олимпик Лион на "Камп ноу". Тук става още по-интересно - на Бегиристайн не му е харесало поведението на 21-годишния тогава Бензема - той се е държал недружелюбно и дори не е гледал събеседника си в очите по време на разговора.

КАРИМ БЕНЗЕМА ВЕЧЕ Е В ТОП 6 НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ НА РЕАЛ МАДРИД

Бегиристайн и хората от клуба, с които е обсъдил поведението на играча, са счели, че то може да стане проблем и са се отказали от евентуалното му привличане. Година по-късно нападателят премина в Реал Мадрид, за който играе и досега. Трансферната сума беше 35 милиона евро. Според слуховете в Испания Реал е готов да даде Бензема и трансферна сума, за да доведе на "Сантяго Бернабеу" звездата на ПСЖ Неймар. Подробности вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички