Как дърводелец спечели 1 млн. паунда от залог на мач, но разбра 3 дни по-късно


Как дърводелец спечели 1 млн. паунда от залог на мач, но разбра 3 дни по-късно
Снимка: iStock/Guliver

7031 0

Световният шампион Франция затвърди статута си на един от най-силните национални отбори в момента и наскоро спечели и второто издание на турнира Лигата на нациите. "Петлите" обаче не могат да покажат напълно това си шампионско лице на последните европейски първенства.

Все още е пресен споменът за меко казано неочакваното отпадане на осминафиналите на Евро 2020 от Швейцария, когато всъщност футболистите на Дидие Дешан водеха към края, но сякаш подцениха важни моменти и позволиха на сърцатите швейцарци да реализират и да докарат развръзката до изпълнения на дузпи. А там - спечелиха.

Дори още по-злощастно се стече предишното издание на европейско първенство - това през 2016 година. Тогава Франция бе домакин и стигна много по-надалеч, отколкото на Евро 2020, но и загубата сякаш бе много по-болезнена. "Петлите" доминираха над Португалия във финалния двубой, голямата звезда на "мореплавателите" Кристиано Роналдо напусна контузен рано-рано, хиляди гърла подкрепяха домакините, но мачът стигна продължения, а там неочакван голмайстор донесе трофея за Португалия.

Шокът бе огромен за всички. А за някои - дори още повече. Представете си, че правите залог от 5 паунда, с които печелите 1 милион паунда, но разбирате за това... цели три дни след случилото се. Това е реална история на човек, обвързана именно с финала от Евро 2016.

Става въпрос за тогава 32-годишния британец Деймън Чик, който се е подвизавал като майстор за кухни. Той познава името на футболиста, който ще отбележи печелившия гол (Едер). Прогнозира, че попадението ще падне в 84-ата минута (всъщност идва в 109-ата). Въпреки че не познава, от букмейкърската компания казват, че е бил най-близо и така печели наградата за милион паунда.

Букмейкърът дори го "издирва" след това с кампания в социалните мрежи #Липсващмилионер. Няколко дни след финала (3) се свързват с него и той научава, че вече е милионер. Самият залог е станал по случаен начин, тъй като е бързал да се качи на полет самолет за Гърция със семейството си и "набързо пуснал прогноза".

"До голяма степен скролвах надолу, натиснах минута, просто избрах и играч, а след това се качихме на самолета. Мотото ми при залозите е винаги да очакваме неочакваното, защото то се случва толкова често" - споделя щастливият Чик.

Още през следващата година пък ни очаква Световното първенство в Катар. Дали ще станем свидетели на нова подобна история, дали Франция ще защити трофея си и дали най-сетне някой измежду Лионел Меси и Кристиано Роналдо ще грабне така желаната световна титла в последните им опити?

А какви са коефициентите за това може да проверите в Sesame.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички