Защо Texas Hold'em е най-играната версия на покера


Защо Texas Hold'em е най-играната версия на покера
Снимка: Unplash

104 0

Покерът е популярна в цял свят игра с карти, която обаче има различни разновидности. В казината могат да бъдат намерени редица версии на играта, сред които Texas Hold’em, Omaha, Stud, китайски покер и т.н. Опциите действително са много, като всяка една от игрите се различава от останалите - малко или много.

Може да се каже, че най-популярната версия на покера сред играчите е Texas Hold’em. Именно това е покерът, който е най-предпочитан от феновете и най-често се играе по турнири.

И докато маси за Texas Hold’em могат да бъдат открити в лицензираните онлайн казина от типа на Alphawin, заслужава си в следващите редове да обсъдим защо това е най-играната версия на покера.

Texas Hold’em - една истинска легенда в света на покера

За зараждането на Texas Hold’em не се знае много. Както обаче е видно от самото име на играта, тя е измислена в американския щат Тексас. Смята се, че това се е случило в градчето Робстаун в началото на 20-и век. Постепенно играта става популярна в цял Тексас, преди да бъде пренесена в Лас Вегас през 60-те години на миналия век.

Днес Texas Hold’em е разновидност на покера, която позволява на играчите да импровизират с цял набор от различни стратегии. Всеки играч получава по две карти, които обаче вижда само той (“скрити” карти), а дилърът поставя на масата пет открити (“общи” карти). Тук играчите трябва да направят комбинация и възможно най-силна ръка от общо пет карти.

Преди и след всяко раздаване, играчите преминават задължително през рунд на залагане. За да могат да останат в ръката си, виждайки и следващата карта, те трябва да поставят в пота същия брой чипове като останалите (освен ако не са заложили всичко).

Трябва да се знае, че в Texas Hold’em всеки играч има правото да използва всяка една налична комбинация от общо седемте карти (скрити плюс общи), за да направи възможно най-силната си ръка от пет броя карти.

Защо Texas Hold’em се превърна в толкова популярна покер игра?

Една от основните причини за популярността на Texas Hold’em е неговата семплост, що се отнася до правилата и лесното им разбиране от страна на играчите. Разбира се, всеки трябва да положи усилия, за да овладее Texas Hold’em, но сравнено с други версии на покера, тази версия не е чак толкова комплексна. Днес Texas Hold’em се играе на някои от най-големите покер турнири в света, сред които Световните серии и Световното първенство по онлайн покер.

Феновете, които обичат да играят казино онлайн, могат да бъдат спокойни - Texas Hold’em е достъпен и в повечето онлайн казина, при това - на множество различни маси.

Друга причина за голямата популярност на Texas Hold’em е фактът, че тази версия на покера е достатъчно вълнуваща и играеща се на високо темпо. Немалко играчи предпочитат именно по-бързото темпо, сравнено с други версии на покера.

Съвети за игра на Texas Hold’em

Вън от съмнение, практиката е това, което прави добрите играчи такива, включително и в покера. Колкото повече играете, толкова по-добре ще вникнете в играта и нейните особености. Но какви конкретни съвети могат да бъдат дадени за Texas Hold’em като цяло?

Един от тези съвети е да избегнете твърде честото тилтване - грешка, която допускат немалко начинаещи играчи в Texas Hold’em. Ако имате лош късмет, не се разочаровайте, не губете дисциплина и не играйте твърде много ръце. Това със сигурност ще увеличи успеваемостта ви на масата.

Друг важен съвет е да играете най-вече добрите ръце, които имате. Може да се каже, че много играчи губят често, защото играят твърде много лоши ръце. Тук по-скоро преценявайте всеки свой ход и не прекалявайте с броя ръце, които играете за една сесия.

Не на последно място, преценявайте какви типове играчи стоят срещу вас на масата. Ако играете на живо, а не онлайн, следете внимателно поведението на останалите играчи. Така ще можете да прецените кой е склонен към блъф и кой не.

Заключение

Може да бъде обобщено, че Texas Hold’em е неслучайно най-предпочитаната и популярна покер игра в света. Тя се играе бързо и забавно, като освен това не е и чак толкова комплексна - всеки може да навлезе лесно в нейния свят, стига да е достатъчно търпелив и постоянен в опитите си да я овладее. Днес Texas Hold’em се играе на най-големите покер турнири в света, като лесно може да се стартира и онлайн в различните платформи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички