Защитени ли са платформите за онлайн спортни залози


Защитени ли са платформите за онлайн спортни залози
Снимка: Netpeak.bg

4116 0

Несъмнено онлайн спортните залози могат да са много забавни и да предизвикват положителни емоции, но само ако използваните платформи са добре защитени. Те трябва да осигуряват нужната безопасност на потребителските данни и поверените парични средства.

В кои случаи сайтовете за спортни онлайн залози са безопасни

Всички интернет платформи, предлагащи виртуални спортни залози, осигуряват приблизително еднакви услуги като възможности за залагания на отделни спортове, сред които футболът е най-популярен. Съществуват различни опции, като познаване на точен резултат, игра за победа през първото полувреме, за победа на даден отбор в срещата и т.н. Всеки от тях е с определен коефициент от букмейкъра, позволяващ по-лесната преценка на риска. Тоест, колкото коефициентът е по-голям за даден отбор в съответната селекция, толкова спечелената сума ще бъде по-голяма, но и рискът от загуба е повишен.

Важно условие, когато подбирате сайт за спортни залози, е да направите преценка относно безопасността при използване и сигурността за паричните ви средства. В повечето случаи потребителите избират да се доверят директно на популярните и коментирани по медиите платформи.

Как да изберете защитен сайт за залагания

Ако сте попаднали на букмейкър, който предлага приемливи условия за спортни залози, но не ви е познат, преди емоционално да си направите регистрация, обърнете внимание на: 

  • репутацията – направете собствено проучване. Потърсете мнения за съответната платформа във форуми, тематичните групи в социалните мрежи и т.н.;
  • общите условия – запознайте се с общите условия на букмейкъра – това ще ви позволи предварително да узнаете политиката на работа на съответния търговец;
  • защитата на връзката – криптирането на данните при онлайн платформите за спортни залози е много важен елемент от тяхната защита, а това лесно може да се провери, като се обърне внимание на катинарчето вляво на адресната лента на браузъра. Ако то е зелено и затворено, значи връзката е криптирана. За целта, URL адресът трябва да започва с “https://”;
  • наличието на лиценз – неговият номер обикновено се намира най-отдолу на сайта;
  • екипът по клиентска поддръжка – един сериозен букмейкър трябва да предлага клиентска поддръжка с “живи” оператори, с които да се свържете.

Как да сте в безопасност при залагане онлайн

Ако вече сте подбрали своя доверен сайт за онлайн спортни залози и сте изпълнили по-горните стъпки, то можете да предприемете още някои действия за осигуряване безопасността на данните и средствата ви. Важно условие по време на игра е да се уверите, че използвате сигурна и защитена Wi-Fi връзка, която да не е публично достъпна. Използвайте трудна за налучкване парола и задължително изключвайте Bluetooth на устройството си. Периодичната смяна (веднъж на месец например) на паролата е друга много силна предпазна мярка против кражба на профила.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички