Прогноза за Висшата лига: Ливърпул - Евертън


Прогноза за Висшата лига: Ливърпул - Евертън
Снимка: Guliver/GettyImages

1474 0

Ливърпул и Евертън отново ще разделят северозападния английски град на 2 половини през утрешния ден. И двата тима се целят в топ 4 през този сезон, което ще им осигури участие през следващата кампания в Шампионската лига. Отборът на Ливърпул е доста по-близо до тази цел, като има цели 6 точки повече от своя съперник във Висшата лига.

Евертън обаче е отборът в най-добра форма през 2017 година. Тимът на Роналд Куман има 23 точки в последните си 10 мача, а единствената им загуба тази календарна година е срещу Тотнъм с 3:2.

Ливърпул има изиграни 14 мача в първенството на своя стадион Анфийлд през този сезон и баланса е много добър - 10 победи и 3 равенства.

Контузени в състава на Юрген Клоп са Адам Лалана и Дани Ингс, а под сериозна въпросителна са Джордан Хендерсън и Даниел Стъридж.

По всяка вероятност Емре Джан и Вайналдум ще си партнират в средата на терена, а напред ще играят Коутиньо, Садио Мане и Роберто Фирмино. Заради контузията на Лалана едно място в центъра остава свободно и се очаква Клоп да избера заместник на английския национал в последния момент.

Евертън се представя чудесно от началото на годината, но съставът няма особено добри показатели като гост през сезона. 4 победи в 14 срещи не говорят добре за гостуващата серия на тима.

Отборът на Роналд Куман страда и от няколко контузии, най-вече в дефанзивната част на играта. Шеймъс Колман счупи крак в срещата между Ейре и Уелс, а Рамиро Фунес Мори се контузи за Аржентина срещу Боливия. Бешич и Болазие също са аут за "карамелите".

Първата среща през сезона на Гудисън Парк завърши с победа на червените с 1:0. Голът отбеляза Садио Мане в добавеното време на срещата.

Прогноза на Sportlive.bg: Победа за Ливърпул (1.72)

Рискова прогноза: Победа за Ливърпул + двата отбора на отбележат гол (3.40)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички