Прогноза за Бундеслигата: Байерн Мюнхен - Борусия Дортмунд


Прогноза за Бундеслигата: Байерн Мюнхен - Борусия Дортмунд
Снимка: Getty Images/Guliver

1440 0

Отборите на Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд се изправят един срещу друг в среща от 28-ия кръг на германската Бундеслига. Само 7 кръга преди края на шампионата, Байерн води с 10 точки пред втория в класирането РБ Лайпциг, а Борусия се намира на цели 15 пункта зад своя съперник.

В оглед на това, спокойно можем да кажем, че Байерн ще триумфира за пореден път в немското първенство, при това няколко кръга преди края му, въпреки загубата с 1:0 от Хофенхайм.

И двата тима ще играят с едно наум, защото в средата на следващата седмица им предстоят първите сблъсъци от 1/4-финалите в Шампионската лига. Байерн има много тежко препятствие в лицето на Реал Мадрид, а Дортмунд ще се изправи срещу машината за голове Монако.

Мануел Нойер все още се възстановява от контузия и по всяка вероятност няма да може да вземе участие в срещата срещу Борусия. Като цяло двата отбора нямат големи проблеми с контузени или наказани играчи. За Дортмунд аут до края на сезона е Марио Гьотце, който страда от заболяване на мускулите.

Двата отбора играят страхотен футбол за неутралния зрител. Предимството на Байерн обаче се корени в по-добрата игра на отбора в дефанзивен план. Баварците имат допуснати едва 14 гола в досегашните 27 срещи за първенства, а защитниците на Борусия са допуснали двойно повече попадения - 28.

Първата среща през сезона завърши с минимален домакински успех на Борусия с 1:0, а този мач се очертава да завърши с подобен минималистичен резултат, с оглед на решеното първенство и предстоящите срещи от Шампионската лига.

Прогноза на Sportlive.bg: Под 2.5 гола в срещата (2.25)

Рискова прогноза: Под 1.5 гола (4.50)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички