Онлайн залози за избор на кмет - какви са коефициентите


Онлайн залози за избор на кмет - какви са коефициентите
Снимка: Actualno.com/Ивайло Илиев

2454 0

В световен план, тенденцията да се правят прогнози и на политически събития и събития от сферата на забавлението не е новост.  Такива залози са налични в България от не малко време, но до момента бяха ориентирани най-вече към световни събития. Тази година обаче, ние можем да залагаме на това кой ще стане кмет в няколко от областните градове.

Сайтът, който предлага тази възможност е Bet365

За сега е налична възможност да се залага на това кой ще спечели кметските избори в Бургас, Варна, Пловдив и София. Много интересно е да разгледаме какви са предложените коефициенти за различните кандидати.

Да започнем с област Бургас

Фаворит на букмейкъра е Димитър Николов, настоящият кмет на общината. Коефициентът за него е 1.05. Впечатление прави, че няма друг кандидат, който да е оценен като силно вероятен победител, както ще разберете сами от ставките. Следващ е Димитър Найденов с 8.50. От там нататък, по-близко до все пак някаква вероятност е Тодор Ангелов с коефициент 10. Има трима кандидати, които са оценени със ставка от 67 - Константин Бачийски, Станимир Баев и Йордан Георгиев. Най-голям е коефициентът на Тодор Иванов - 81.

Да се преместим към столицата София, където конкуренцията е малко по-активна

С най-нисък коефициент, съответно оценен с най-голям шанс да спечели, е кандидатът Васил Терзиев - 1.55. Другият голям конкурент, който беше издигнат преди дни, е Антон Хекимян, но той има коефициент от 3.50. Ваня Григорова, която също влиза в надпреварата за кметския стол с добри заявки, е оценена на 6.50. Следващият, който се допуска като малко по-вероятен победител е Деян Николов - ставка 11. Вили Лилков, който беше издигнат, като противовес на кандидатурата на Терзиев, е оценен с коефициент 29. Ивайло Вълчев, друга доста популярна личност, е получил коефициент от 67. В столицата има трима кандидати, които са оценени с най-висок коефициент от 126 - Мажд Алгафари, Емил Атанасов и Радостин Василев.

В другият голям морски град, Бургас, коефициентите също са интересни

Фаворит е настоящият кмет Иван Портних, за който е определен коефициент от 1.80. Той е следван сравнително близко от Благомир Коцев, със ставка от 2.80. Има двама кандидати, за които вероятността да бъдат избрани се отъждествява с коефициент 8.50. Други двама, Пламен Костадинов и Павел Раличков, са оценени с коефициент от 51 коефициент.

Да завършим с града под тепетата, където виждам 7 кандидата

Там е вторият най-нисък коефициент за фаворита - Костадин Димитров. Той е оценен на 1.40. Неговият най-голям конкурент според букмейкъра е Ивайло Старибратов с 3.75 коефициент. Славчо Атанасов и Иван Калоферов са оценени със ставка 9, а Ангел Георгиев, Костадин Папазов и Атанас Бояджиев са оценени с 81 коефициент.

Какво друго трябва да знаете за тези залози?

  • Единствено за битката в София компанията предлага възможността да изпратите запитване за друг пазар. Това се прави посредством имейл, след който ще ви отговорят дали има възможност за такъв залог и при какви условия.
  • Можете да залагате само чрез единични залози, не е възможно да пуснете права колонка или комбинация. Както и фиш с твърда среща.
  • Това прави напълно възможно обаче да заложите на повече от един кандидат в рамките на изборите в един град. Разбира се, това няма да е изгодно, ако една от селекциите е за фаворита. Но ако смятате, че ще има изненада, може да опитате този подход.

Отговарят ли коефициентите на данните от социологията

От компанията не влизат в подробности каква информация са използвали, за да определят справките. Все още няма пълна социология, при която да се прогнозира кой кандидат колко процента от гласовете ще получи. В момента различните социолози предвиждат различни фаворити за изборите, особено в София. Със сигурност обаче се взима предвид голям набор от информация, за да се вземе решението кой кандидат как да бъде оценен - социология, новини, политически събития, предпочитания на хората и прочие. Ще бъде интересно да направим сравнение на тези коефициенти с официалната социология и данните на изборите, когато приключат.

Букмейкърските сайтове предлагат и други възможности за политически залози

И ако за България са налични само няколко града и само по един единствен пазар, в други случаи не е така. Най-популярни са предвижданията за изхода от изборите във Великобритания и САЩ. В случая с парламентарните избори на Острова имате възможност да залагате за мандати, мнозинство, формиране на правителство премиер. За САЩ може да залагате кой ще е кандидата за президент на дадена партия, коя партия ще спечели изборите и кой ще спечели поста президент. Има залози за Ирландия, Лондон, Аржентина, Гърция, Австралия и още много.

Налични са предвиждания за риалити предавания, за личност на годината в различни държави в различни сектори. Например спортната личност на годината, която се определя от BBC. Можете дори да залагате на това кой ще спечели Оскар или награда Еми. Много хора вярват в грешната концепция, че залозите са само и основно на спорт.

Подобни възможности за залог се предлагат и в много други сайтове и платформи. Да се надяваме, че все повече от тях ще обърнат повече внимание на българската политика. С повече пазари и за повече събития - не само за политически избори.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички