Левски, ЦСКА или Локо (Пловдив) – кой ще се окаже губещ в края на сезона?


Левски, ЦСКА или Локо (Пловдив) – кой ще се окаже губещ в края на сезона?
Снимка: Официален сайт на Левски

970 0

Българският футбол получи своя шанс за завръщане в началото на юни след близо тримесечна пауза. Още преди прекъсването обаче интригата в спора за първото място вече изглеждаше минимална – Лудогорец си осигури солидна преднина, която даде обещание за осми пореден шампионски триумф на разградчани. За следващите три отбора задачата да свалят хегемона от върха изглежда почти невъзможна, а целта минимум на Левски, ЦСКА и Локомотив (Пловдив) е да си осигурят място в евротурнирите. “Сини”, “червени” и “черно-бели” подновиха битката в Efbet лига с напълно равен актив от 46 точки, което поставя и най-важния въпрос – кой от тези отбори ще бъде нещастен след приключването на сезона?

И трите отбора могат да се класират в Европа

Това ще се случи, ако заемат сегашните си позиции – съответно втора, трета и четвърта, и също така ако ЦСКА елиминира Ботев (Пловдив) в полуфиналите за Купата на България. Другото място във финала се оспорва между Левски и Локомотив (Пловдив), но ако “канарчетата” не пробият за сметка на “червените”, то четвъртият в таблицата на първенството със сигурност ще има шанс за класиране – най-малкото като играе на бараж срещу седмия (първия във втората осмица).

Не само пловдивският Ботев може да обърка сметките съгражданите си от Локо, както и на клубовете от София. Това може да стори и столичен тим – Славия, който се намираше в отлична серия при прекъсването на сезона. “Белите” изостават само на 4 точки от движещите се в пакет отбори от второ до четвърто място, като не е невъзможно да изместят някой от тях от място, което дава допир до европейската квота. Показаното от тима на Златомир Загорчич на “Герена” малко преди принудителното прекъсване показва, че най-старият софийски клуб в никакъв случай не може да бъде подценяван.

Кой ще излезе по-силен след паузата

Този въпрос ще получи най-сигурния си отговор около 20 юли. Левски премина през доста трудни времена, но отборът се запази до голяма степен с помощта на феновете си. И при положение, че се допуска и публика по трибуните след прекъсването, “сините” трябва да са крайно мотивирани да докажат, че заслужават най-малко позицията, на която се намираха по време на паузата. Но пък в ЦСКА и Локо (Пловдив) принудителната почивка премина доста по-спокойно, което от своя страна може да им се отрази по-добре за сметка на тима от “Герена”.

И трите отбора са фаворити в своите мачове, както може да се види и от програмата, а и от шансовете, които им дава bet365 . Не трябва обаче да забравяме, че дори да няма сериозни размествания между второ и четвърто място, един от тези отбори ще играе бараж срещу седмия. А съперник като Берое, Черно море или пловдивския Ботев (отново) може да създаде проблеми в плейофния мач, независимо кой е домакин и фаворит в него. Нито Левски, нито ЦСКА могат да си позволят да пропуснат класиране в Европа, това в немалка степен се отнася и за Локо (Пловдив). Но и класирането за турнирите на УЕФА не е гарантирано на тези отбори.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички