Има ли друго освен футбол в сайтовете за залози?


Има ли друго освен футбол в сайтовете за залози?
Снимка: Getty Images/Guliver

7376 0

Разбира се, че има. Футболът се радва на основната популярност при спортните залози, като най-голям брой потребители се регистрират и рискуват парите си именно там - при Царя на спортовете. Но любимият по целия свят сокър, както му казват американците, далеч не е единствената възможност за търсене на печалба в сайтовете на букмейкърите. Както при утвърдените у нас оператори, така и при по-новите като 8888 откриваме още десетки спортове, които дават възможност за реализиране на печалба при правилно предвиждане. А някои са също силно търсени от почитатели на играта и от любители на прогнозите.

Защо да не си опитаме късмета с тенис?

Спокойно може да се каже, че този спорт присъства най-осезаемо в менюто на повечето букмейкъри след футбола. По цялата планета всяка седмица се играят най-различни турнири, като съвсем не е задължително да се търсят само мачове от Големия шлем или от Мастърс надпревара. Не са ли твърде еднообразни опциите за залог при битката на корта? Съвсем не. Да, основната прогноза в тениса е кой ще спечели даден мач. Освен това обаче могат да се намерят и доста интересни детайли, които да увеличат интригата и да подобрят коефициента. Ясно е, че ако играе Новак Джокович, ставката в негова полза няма да е висока. Но ако в предвиждането изправим сърбина пред хендикап, особено при сетовете, потенциалната печалба вече става по-апетитна. В тениса има още залози на общий брой геймове, които ще се играят в мача на принципа Под/Над, предвиждане за четен или нечетен брой геймове в двубоя, както и за спечелени геймове от даден играч, без значение дали е крайният победител на корта или не.

Вариантите при баскетбола също не са малко

Както и при тениса, в този спорт също няма равен резултат. Оранжевата топка се тупка и хвърля в коша, докато бъде определен победител. Всъщност, има редки изключения, при които баскетболен двубой може да завърши наравно, но само ако е една от две срещи на елиминация, при която се сумира общият резултат като разлика в точки, а не като брой победи в серията.

Иначе стандартният залог и тук е за победител в срещата. Както в тениса, може да се залага с хендикап, който натежава срещу фаворита, за да се увеличи пък евентуалната печалба. Сред най-интересните баскетболни залози е с каква разлика ще спечели избраният от потребителя отбор. А вече прогноза за тънки познавачи е да определят какъв ще бъде общият брой на отбелязаните точки, като линията на залога от типа Повече/По-малко може да варира в зависимост от първенството и континента. В НБА например редовното време е 48 минути, с 8 повече от международния стандарт, поради което е нормално да ие вкарват и повече кошове. Ако за Европа резултатност от над 180 точки е висока, то за Лигата на извънземните е около средното равнище.

Тенисът и баскетболът не са единствените възможности при букмейкърите. В сайтовете за залози се срещат още десетки спортове като волейбол, тенис на маса, хокей на лед, бокс и бойни дисциплини от рода на ММА. Особено популярни са моторните спортове, а и там състезанията са много, което дава голям избор на играчите. Може да се залага и на спортове, които се практикуват в бара, като снукър или дартс например. Изборът е богат и не се свежда само до футбола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички