Прогноза за Лига Европа: Лудогорец - Милан


Прогноза за Лига Европа: Лудогорец - Милан
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

3878 0

15 февруари, 2018 година, 20:00 часа българско време – на "Лудогорец Арена" в Разград българският шампион излиза срещу един от най-големите грандове в Европа – Милан. Как ще завърши мачът – ще разберем чак след края му, но това не пречи да опитаме да познаем предварително.

Лудогорец – Милан

Само преди десетина години при евентуален такъв мач всеки, който кажеше, че българският отбор има шанс за нещо повече от почетна загуба, щеше да бъде подиграван. Времената обаче се менят – Лудогорец вече се наложи като добре представящ се отбор в евротурнирите, със сигурност на средно европейско ниво. От друга страна Милан е в дългогодишна криза и нивото на росонерите няма нищо общо с това, което те демонстрираха през първото десетилетие на века.

Състави

За Лудогорец големите липси са левият бек Натанаел и централният нападател Клаудио Кешеру. Отсъствието на Натанаел е ключово, защото точно в неговата зона играе най-силният и постоянен играч на Милан – Сусо. Испанецът е светлият лъч креативност в халфовата линия на росонерите и е човекът, който най-често дава извеждащите подавания, водещи до голове за Милан. Изключително важно е как ще се справи българският тим при това положение и дали очакваният заместник на Натанаел – Лукаш Саша, ще успее да се противопостави на Сусо.

За Милан голямата липса е Никола Калинич, но ако питате феновете на росонерите, това всъщност си е предимство. Недоволството от Калинич е осезаемо – хърватинът не може да се превърне в очаквания голмайстор, тромав е и рядко успява да отвори пространства на своите съотборници. Може да се очаква заместникът му да е Патрик Кутроне – младият нападател от школата на росонерите е водещ голмайстор на тима и показва, че има страхотен нюх, особено при играта в наказателното поле. Ще е интересно и ако в мача влезе Андре Силва, който още няма гол в Серия А, но в Лига Европа е с 8 попадения и е голмайстор номер едно на италианците в турнира.

Предимства и слабости

Безспорно за Лудогорец предимство е бързата игра с топка по тревата. През този сезон, въпреки идването на Леонардо Бонучи, Милан продължава да прави груби грешки в защита, макар напоследък те да понамаляха. Ясно е, че разградчани не могат да разчитат на силова игра срещу двойката Бонучи – Романьоли, но скоростни атаки с пасове по трева биха свършили работа. От друга страна, централните защитници на Лудогорец трябва да внимават много при статични положения, защото Сусо има страхотно центриране. Италианците ще са удобни за Лудогорец с по-бавния футбол, който практикуват, но позиционно те са големи хитреци и могат да извлекат максимума от всяка една ситуация, особено при статични ситуации. Вече два поредни мача в гостуване в Европа Милан няма гол, като и в двата случая ставаше въпрос за гостуване на Балканите – 0:0 с АЕК и 0:2 срещу Риека. Едва ли трети път росонерите ще останат на сухо.

Прогноза на Sportlive.bg: Знак – Х (3.40); Точен резултат - 1:1 (6.00); Брой голове - под 2,5 попадения (1.57); С хендикап - Лудогорец (7.50)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички