СНИМКИ: Фенове излязоха по улиците на Берн на протест срещу Федерер


СНИМКИ: Фенове излязоха по улиците на Берн на протест срещу Федерер
Снимка: Getty Images/Guliver

4299 0

Фенове на Роджър Федерер и негови сънародници излязоха на протест срещу тенис легендата. Митингът на централния площад в швейцарската столица Берн беше насочен към сътрудничеството на спортиста с банката "Credit Suisse", която финансира разработването на нови петролни находища.

Швейцарските фенове минаха по централните улици с плакати, гласящи: "Роджър, субуди се!". Асоциирането на Федерер с банката стана световна новина по-рано тази година, когато младата активистка срещу климатичните промени Грета Тунберг коментира в Туитър спонсорската му сделка.

Банката продължава да извършва сондажи и обезлесяване в басейна на Амазонка. Затова протестиращите призоваха спортната звезда да прекъсне всички връзки с въпросната банка.

"Приемам въздействието и заплахата от изменението на климата много сериозно, особено когато семейството ми и аз отидохме в Австралия след опустошението от пожарите", се казва в изявление на Федерер. А в средата на годината стана ясно, че той е спортистът спечелил най-много пари в периода 1 юни 2019 – 1 юни 2020 г.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички