Можем ли да се насладим на футболен мач с монитор втора употреба?


Можем ли да се насладим на футболен мач с монитор втора употреба?
Снимка: Pixabay

2764 0

Да погледаме футбол на живо - любим начин за прекарване на свободното време за милиони хора по целия свят. Дали ще се съберем с приятели на по питие и ще хвърляме по един поглед към екрана, или пък ще прекараме мързелив съботен следобед на дивана в хола, за да е пълно удоволствието, винаги имаме нужда от качествена картина. Възможно ли е да се насладим на футбола, ако използваме монитор втора употреба, вместо стандартен телевизор? Не рискуваме ли така да си развалим преживяването?

Не е ли твърде ниско качеството при такъв вариант?

В интерес на истината, могат да се открият достатъчно опции на пазара за компютърна техника, които да ни позволят да гледаме мачовете с удоволствие, използвайки и монитор втора ръка. Да, несъмнено качеството на ТВ излъчването, особено що се отнася до спортна продукция, се повиши значително в последното десетилетие. Ако си пуснем някоя футболна среща от 2007 г. например, вече ни изглежда така, сякаш се е играла преди половин век, а не преди петнайсетина години. Ако сме Ultra HD маниаци и искаме да гледаме мачове с резолюция, не по-малка от 4К, то евтин монитор на 5-6 години е твърде вероятно да не ни бъде от полза.

Но ако помислим реалистично - имаме ли нужда обезателно от UHD? И всички мачове ли се предават реално с такава ултра висока разделителна способност? Съвсем не - засега това е запазена територия само за най-големите дербита на света. И то невинаги и навсякъде.

Повечето мачове се транслират при реалната висока дефиниция (1920x1080), а един качествен монитор втора употреба на възраст до 5 години поддържа такава резолюция. Има и други параметри, които също би трябвало да са на ниво, ако се доверим на продуктите на PCLife - магазин с доказана репутация:

● Времето за реакция на дисплея

И при употребяваните периферни визуализиращи устройства то отговаря на изискванията и гарантира, че удоволствието от гледането на спортни събития няма да бъде развалено.

● Широчина на дисплея

Трябва ни все пак монитор втора ръка, който да е достатъчно голям. Ако екранът е прилично широк - 20 инча или повече, това ще ни даде възможност да гледаме мач, без да усещаме липсата на скъпа плазма.

Е, ако държим на 50 инча диагонал, тогава трябва да си купим телевизор с такива размери. Но и ще похарчим в пъти повече средства.

А един монитор втора ръка не само е по-достъпен, но и по-практичен

Удоволствието да гледаме мачове и филми е достатъчен повод да инвестираме в нов телевизор. Но може ли той да ни е полезен в работата? Не е изключено, но едва ли ще го употребяваме в тази посока. А ако се насочим към евтини монитори втора ръка, можем да открием подходящи решения, които да ни служат и в работата, и в свободното време.

Секънд хенд устройствата предоставят всичко необходимо за упражняване на много професии, свързани с използването на компютър. Евтин монитор с проверена история и качествено сервизиране служи и за работа, и за разпускане чрез гледане на мач или филм, а дори и с упражняване на хоби като електронните игри. И да не забравяме - удоволствието от футбола не идва само от това, което се вижда на екрана, а и от средата, в която се наблюдава дадена среща.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички