Знаете ли кой е Стивън Брадбъри? Запознайте се с най-големия късметлия на Олимпийски игри (ВИДЕО)


Знаете ли кой е Стивън Брадбъри? Запознайте се с най-големия късметлия на Олимпийски игри (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

8224 0

Спортът е нещо непредсказуемо и за това винаги носи различни емоции във феновете. Спортът е нещото, което може да те развесели и след секунди да те разплаче със случващото се.

Стивън Брадбъри е олицетворението на израза "Никога не се отказвай". Той печели по най-късметлийския начин златния медал в шорттрека на Зимните Олимпийски игри в Солт Лейк, САЩ през 2002 година.

В 1/4-финалите австралиецът трябва да завърши сред първите двама, но остава трети. След като съдиите правят проверка, става ясно, че завършилият пред Брадбъри състезател е дисквалифициран и така 30-годишният ветеран продължава към 1/2-финалите. В тази фаза Брадбъри се движи пети на метри преди финала, когато цели трима от съперниците му падат и той завършва втори, с което си осигурява място на финала.

Там шансовете му за златен медал са илюзорни. Той се изправя срещу най-добрите в този спорт - Ли Джиаджу (Кит), който до този момент има 10 златни медала от световни първенства, Матю Туркот (Кан), който е с три златни медала и представителят на домакините - Аполо Оно, който е с два медала от най-благородния медал. След старта Брадбъри отново е последен, като изостава на няколко метра от групата от четирима състезатели. И точно на последния завой преди финала, когато по всичко личи, че приказката на австралиеца ще приключи с последно място, и четиримата пред него губят контрол и падат, което носи златото на Брадбъри.

Стивън Брадбъри слага край на кариерата си през 2005 година, а по-късно издава и автобиография, озаглавена "Последният оцелял" (б.р. - "Last Man Standing").

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички