Защитата на Дани Алвеш проплака, че е разорен и страда от липсата на справедлив процес (СНИМКИ)


Защитата на Дани Алвеш проплака, че е разорен и страда от липсата на справедлив процес (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

5610 0

Бившата звезда на Барселона, Севиля и Бразилия Дани Алвеш се изправи пред съда, като днес (5 февруари) е първият ден от процеса срещу него. 40-годишният бивш играч е обвинен в изнасилване и прекара последната една година в затвор.

В делото има 28 свидетели, включително съпругата му Йоана Санс, която се раздели с него малко след избухването на скандала. Алвеш ще даде показания последен, информира "Mundo Deportivo". Неговият адвокат обаче направи изненадващи признания. 

Защитата на Алвеш с 3 опорни точки

Дани Алвеш може да прекара между 9 и 12 години в затвора

А именно, че клиентът му има отрицателен банков баланс от 20 000 евро и законова забрана върху активи със стойност 50 000 евро. Според "Marca" състоянието му възлиза на 55 млн. евро.  Защитата му също така твърди, че Алвеш не е имал право на справедлив процес. Изтъкнат е фактът, че не е направен кръвен тест за алкохол и други наркотици, което би могло да се счита за смекчаващо вината обстоятелство и потенциално да намали присъдата.

Още: След 1 година в затвора: Делото срещу Дани Алвеш започва с 3 заседания за 3 дни

Второ, защитата твърди, че публичният процес чрез медиите е бил нечестен и неравен, изкарвайки Алвеш агресивен изнасилвач, без да съобщава всички факти. Допълва, се той е дал само 2 пъти показания, а не 5, както се твърдеше в медийното пространство.

От Прокуратурата категорични не са приели тезата, че Алвеш е имал финансови проблеми. Ако бъде осъден за изнасилване, той ще получи присъда между 9 и 12 години, както и ще бъде принуден да плати обезщетение от 150 хиляди евро на жертвата.

Още: Дани Алвеш с пета версия по делото за изнасилване - бил е под въздействието на алкохол

Дани Алвеш получи помощ от Неймар преди да започне делото за изнасилване

Майката на Дани Алвеш показа жертвата му на целия свят, дискредитира я

Вече има дата за делото срещу Дани Алвеш

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички