Съдът реши: Васил Божков остава в ареста, имал е бизнес отношения с Евгений Пригожин


Съдът реши: Васил Божков остава в ареста, имал е бизнес отношения с Евгений Пригожин
Снимка: БГНЕС

3525 0

Софийският градски съд взе решение на този етап около родния бизнесмен Васил Божков. Той се завърна едва вчера след няколко години извън страната и моментално бе задържан поради дело за престъпления, свързани с хазартния му бизнес.

В съботния следобед съдебният състав реши да задържи Божков за постоянно в ареста. Именно в тази връзка има обвинение, че той е ръководил организирана престъпна група.

Разкрития около Божков

Около решението на съда прокурорът по делото Ангел Кънев разкри, че Божков дори е имал връзка с нашумелия около войната в Украйна руски бизнесмен Евгений Пригожин

"Божков е имал комуникация с Евгений Пригожин, имали са бизнес отношения, свързани с хазарта в Крим. Доказателства за това са намерени в компютъра на Божков на „Московска 49".

От компютър с електронна поща на Васил Божков става ясно, че обвиняемият е имал бизнес отношения с руския гражданин Евгений Пригожин и редица други руски граждани, санкционирани след анексията на Крим", предават от бТВ.

Мнението на задържания

Молбата на Божков пред съда бе да не бъде задържан под стража, но точно такова решение бе взето на по-късен етап заради риск да се "укрие".

Лично бизнесменът изтъкна в съдебната зала, че само е решил да се върне и го е сторил след огромни усилия и в тази връзка няма вариант да се укрие:

"Аз нямам какво да кажа. Няма да се укрия и положих много усилия, за да мога да се върна. Заради всичко направено от българската прокуратура не можех да се върна. Едва на 23 август получих решение, че мога да се върна и се прибрах с първия полет на 25 август".

Следете всичко най-актуално около Васил Божков със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички