Официално: ФИФА обяви Лионел Меси за "The Best" през 2022 г. - Кристиано Роналдо дели върха


Официално: ФИФА обяви Лионел Меси за "The Best" през 2022 г. - Кристиано Роналдо дели върха
Снимка: GettyImages

7227 0

Световната футболна централа (ФИФА) определи "Най-добрия футболист" за 2022 г. на бляскавата церемония "The Best", провела се тази вечер във френската столица - Париж.

Именно тогава бе награден и големият победител - Лионел Меси, който събра повече гласове от подгласниците си - Килиан Мбапе (44 т.) и Карим Бензема (34 т.), което логично му донесе наградата за втори път през кариерата му. 

Тя бива връчвана от 2016 г. насам, като той бе определен отново за най-добър и през 2019 г. По този начин изравни досегашния рекорд в тази насока - Кристиано Роналдо, който спечели дебютните две издания. 

Покорилият света през 2022 г. Лео Меси

Трябва да се отбележи, че през изминалата година аржентинецът имаше своите върхове и падения, но един от най-славните моменти в кариерата му бе именно триумфът на Световното първенство в Катар, когато на финала бяха съкрушени Килиан Мбапе и Франция.

По време на надпреварата той получи "Златната топка", което доказа отличното представяне, по време на което се отчети със седем гола и три асистенции. Подобно постижение постигна и през 2014 г., като по този начин стана първият играч с две подобни отличия.

На клубно ниво той изиграваше първите си месеци на "Парк де Пренс" след трансфера му от Барселона, но това не му попречи да спечели титлата в Лига 1 още в дебютния си сезон.

През настоящата кампания той се представя на още по-високо ниво с "принцовете", за които e изиграл 20 мача и се е отчел с 12 гола и още толкова асистенции само в Лига 1.

Вижте спечелилите във всички категории на церемонията "The Best" на ФИФА!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички