Любовта не успя да победи графиците на Вон и Уудс


Любовта не успя да победи графиците на Вон и Уудс
Снимка: Gulliver/Getty Images

1748 0

Възстановяването от съответните травми беше страхотно за кариерите на Линдзи Вон и Тайгър Уудс. Не толкова обаче за тяхната връзка.

В неделя Линдзи и Тайгър обявиха, че се разделят. И двамата посочиха забързаното ежедневие като причина.

„За съжаление, ние живеем много динамични животи и двамата се състезаваме в спортове, които изискват много.”, заяви Уудс в изявление, което много прилича на това на Вон „Трудно е да прекарваме времето си заедно.”

И двамата са сред най-добрите в света в своите спортове - Вон е олимпийски и световен шампион, а Уудс - 14 пъти мейджър победител. Това не става без много тренировки и съсредоточаване върху успеха. Колкото и страхотен начин да е това да събере двама души, това всъщност е и рецепта за раздяла.

Когато двамата започнаха да излизат в самото начало, беше лесно да бъдат заедно. Те бяха добър екип, сред малкото хора на планетата, който могат да разберат и да оценят какво коства да бъдеш най-добрия и какво трябва да направиш. Едни от малкото, които могат да разберат недостатъците на славата и да са съгласни с тях.

За известно време тогава, дори и графиците им бяха съвместими.

Вон сряза крака си през 2013 г. по време на Световното първенство - контузия, която я извади от Олимпийските игри в Сочи и я остави извън спорта за следващите почти две години.

Със сигурност, тя се възстанови с отмъщение - върнете се обратно и вижте някои от снимките, които тя публикува по това време и опитайте да не трепнете - но тя може да направи това от почти всякъде.

Тя имаше компания в стаята за възстановяване миналото лято, когато Уудс също започна да се лекува от травма.

„Ние бяхме бяхме контузени по едно и също време и беше хубаво просто да бъдеш във фитнеса с някой, който знае през какво преминаваш”, заяви Вон. „Ние просто се бутнахме един друг обратно към здравето”.

По всички параграфи, двамата бяха щастливи и се опитваха да направят така, че да им се получи. Миналия месец, те изглеждаха като всяко друго щастливо семейство, докато децата Сам и Чарли, се присъединяваха към Уудс за Мастърс Турнир. Вон изглеждаше спокойна и непринудена.

„Те са невероятни деца, а той е невероятен баща.”, заяви Вон. „Чувствам се привилигерована да бъда с тях и да помаган с каквото мога. Те са страхотни, обичам ги.”

Може обаче да бъде трудно да имаш успешна връзка, когато виждаш другия през 6 седмици или по-рядко.

Летният график на Уудс, обявен по-рано рази седмица, сочи, че той ще играе на най-малко пет турнира за 9 седмици... на два континента. Сезонът на Вон може да е приключил сега, но относно това нищо не е свършило. По време на лятната подготовка американският ски отбор традиционно ходи в Южен Хемпшир, понякога в Нова Зеландия или Чили.

И не забравяйте часовете, които тя трябва да прекара във фитнеса, за да влезе във форма. На голф игрището се прекарват около 5 часа на ден, 4 или 5 дни в седмцата. Двете неща не изглеждат особено съвместими.

По време на интервю с Мейерс, Вон не скри напълно мнението си относно този спорт. „Обичам голфа”, заяви Вон, като се опита да не прави гримаси. „Но пет часа - това е много време”.

Времето е нещо, което никой от тях не е имал. Или поне, не достатъчно от него...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички