Кралица Елизабет II поздрави европейските шампионки от Англия


Кралица Елизабет II поздрави европейските шампионки  от Англия
Снимка: Getty Images

3450 0

Кралица Елизабет II поздрави женския футболен отбор на Англия за европейската титла. Домакините се наложиха с 2:1 след продължение над осемкратния шампион Германия и спечелиха първа титла в историята си.

" Вашият успех е отвъд трофея, който вие напълно си заслужихте. Всички вие показахте пример, който ще бъде вдъхновение за момичетата и жените днес и за бъдещите поколения", написа английската кралица в писмо, с което поздрави шампионките.

Еуфорията в Англия след успеха е невиждана. Женският финал в неделя събра на трибуните на "Уембли" 87 192 зрители, което е повече от най-посетения мъжки финал на Европейско първенство. Той е от 1964 година, когато домакинът Испания побеждава тима на СССР с 2:1 пред 79 115 зрители.

Селекционерът на "лъвиците" - Сара Вигман все още не познава загубата с тима на Англия в 20 мача, а преди 5 години тя направи и тима на Нидерландия европейски шампион.

Мисля, че направихме промяна. Този турнир направи много за играта, но също така и за обществото и ролята на жените в него - в Англия, но и по целия свят. Първо ще празнуваме, толкова сме горди от нас и от начина, по който постигнахме този успех. Развитието на женския футбол е толкова бързо, че вече много отбори могат да спечелят този турнир", смята тя.

Сара Вигман целуна след големия успех гривна на ръката си, която е принадлежала на сестра й, която е починала през месец юни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички