"Идваше си за партита, но не го направи за Пеле": В Бразилия съсипаха Неймар


"Идваше си за партита, но не го направи за Пеле": В Бразилия съсипаха Неймар
Снимка: Getty Images

11915 0

Голямата легенда на световния футбол - Пеле, ще бъде погребан днес, след като почина в края на 2022-ра година, а през последните 24 часа най-близките до бившия нападател и фенове се сбогуваха с 82-годишния бразилец.

Около тъжните събития обаче не остана незабелязана липсата на голямата суперзвезда на местния футбол - Неймар, който напоследък отново се замеси в странни събития, след като първо си изкара ненужен картон в навечерието на Нова година, а сега не се завърна за преклонението пред Пеле.

Неймар публикува емоционален пост след кончината на идола си на 29-и декември, но впоследствие предпочете да се подготвя с ПСЖ в Париж, вместо да лети към родината си. Всичко това доведе до остри критики от водещия на Brasil Urgente - Хосе Луис Датена.

"Ако Неймар искаше да бъде освободен - той щеше да бъде. Той можеше да притисне ПСЖ, за да се завърне. Той вече няколко пъти го стори заради партита, но защо не го направи и за да се сбогува с Пеле", започна водещият.

"Мисля, че Неймар, като бразилски играч, имаше задължението да дойде и да преклони пред ковчега на Пеле. Беше важно за бразилския футбол", добави 65-годишният журналист.

В ролята на защитник на Неймар влезе баща му, който на практика го замести при преклонението пред Пеле:

"Днес трябва да подкрепим семейството - загубихме много. Той вдъхнови всички поколения и винаги е бил еталон.

Ето защо синът ми ме помоли да бъда тук, вместо него. Да подкрепя семейството. Знаем какво е да загубиш някого и загубихме не само спортист, но и гражданин, лицето Пеле. Не, Неймар няма да дойде", обясни бащата на суперзвездата пред медиите.

Вижте какво недоразумение стори Инфантино пред ковчега на Пеле!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички