Антъни Джошуа се прицели към милиарда, докато още живее с майка си


Антъни Джошуа се прицели към милиарда, докато още живее с майка си
Снимка: Gulliver/Getty Images

4161 0

Суперзвездата в световния бокс през последните години - Антъни Джошуа, продължава да мечтае за главозамайващи успехи, но тези в спорта изглежда, че отстъпват пред финансовите параметри. 

На каква сума е оценено богатството му

Наскоро медиите на Острова разкриха, че състоянието на боеца вече възлиза на 210 милиона евро, а сумата тепърва ще се покачва сериозно през следващите месеци. Причина за това е предстоящия му сблъсък в тежка категория срещу бившия шампион на UFC Франсис Нгану в Саудитска Арабия през март. Само този сблъсък ще му донесе 35 милиона евро.

С времето и голямата цел на боксьора във финансово отношение се променя, тъй като мечтае да стане милиардер. По негови думи това е породено от факта, че вече много хора са милионери поради цената на имотите им: 

"Когато започнах, целта беше да стана мултимилионер. Но сега има обикновени хора, които притежават милиони само заради цените на своите имоти. Затова вече се стремя да бъда милиардер". 

Джошуа още мечтае за големи моменти в бокса

И това не изглежда невъзможно - Джошуа реализира умопомрачителен оборот в своята компания Sparta Promotions. Фирмата, през която минават приходите му от бокс и спонсорски договори, беше оценявана на 150 милиона евро.

Сумата обаче ще се увеличи, тъй като към нея не спадат последните му две победи на ринга - над Ото Валин в Саудитска Арабия през октомври и Робърт Хелениус в Лондон през август. Междувременно талантът е рекламно лице на брандове като Hugo Boss, Jaguar Land Rover и Under Armour.

Начинът му на живот е изненадващ

И докато израсналият в беднотия и сред проблеми със закона шампион мечтае за стотици милиони, то той продължава да живее с майка си в британската столица:

"В нашата култура човек расте със семейството си и остава в семейния дом дълго време. Подкрепям своите родители. Защо ще се изнасям и ще оставя майка си сама? Заради някакво момиче? Когато едно момиче се свърже с мен, то не просто се жени за мен, то се жени за моето семейство".

Още: Франсис Нгану със залп по Антъни Джошуа: Чух, че няма здрава брадичка... ще разберем

Залогът за Антъни Джошуа не е само победа - срещу Нгану ще иска да покаже, че е по-велик от Фюри

ВИДЕО: Датата на Джошуа - Нгану е официална, двамата се "сбиха" с погледи

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички