Знаете ли защо Кристиано няма татуировки по тялото си?


Знаете ли защо Кристиано няма татуировки по тялото си?
Снимка: Getty Images

19494 0

Кристиано Роналдо е безспорно една от най-големите футболни и спортни звезди на планетата, но за разлика от мнозина (Лео Меси, ЛеБрон Джеймс, Погба и тн) португалският ас няма нито една татуировка по тялото си.

Причината за това е изключителна - голмайстор №1 в историята на Реал Мадрид е взел това решение, за да може да дарява кръв постоянно и винаги, когато това се налага.

Гризман vs. Роналдо - част II

Решението той е взел през 2012 година, когато синът на негов съотборник в португалския национален отбор заболява от левкемия. Тогава Роналдо е вписан като донор на костен мозък, а в този момент осъзнава колко важно е да можеш да помогнеш на някой човек да продължи живота си.

Ако си направи татуировка, то той няма да може да дарява кръв поне 6 месеца заради наличието на мастило по тялото му. Медиите в Испания разкриват, че Роналдо дарява кръв поне веднъж на всеки 4 месеца, което прави поставянето на татос немислимо за португалеца.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички