Знаете ли кой е Стивън Брадбъри? Запознайте се с най-големия късметлия на Олимпийски игри (ВИДЕО)

Спортът е нещо непредсказуемо и за това винаги носи различни емоции във феновете. Спортът е нещото, което може да те развесели и след секунди да те разплаче със случващото се.

Стивън Брадбъри е олицетворението на израза "Никога не се отказвай". Той печели по най-късметлийския начин златния медал в шорттрека на Зимните Олимпийски игри в Солт Лейк, САЩ през 2002 година.

Тийнейджър се успива и псува, но печели златен медал, докато родителите му пият бира (ВИДЕО)

Първият златен медалист на САЩ от Зимните Олимпийски игри от ПьонгЧанг 2018 се казва Ред Джерард. 17-годишният Джерард се състезаваше в сноуборд ...

В 1/4-финалите австралиецът трябва да завърши сред първите двама, но остава трети. След като съдиите правят проверка, става ясно, че завършилият пред Брадбъри състезател е дисквалифициран и така 30-годишният ветеран продължава към 1/2-финалите. В тази фаза Брадбъри се движи пети на метри преди финала, когато цели трима от съперниците му падат и той завършва втори, с което си осигурява място на финала.

Там шансовете му за златен медал са илюзорни. Той се изправя срещу най-добрите в този спорт - Ли Джиаджу (Кит), който до този момент има 10 златни медала от световни първенства, Матю Туркот (Кан), който е с три златни медала и представителят на домакините - Аполо Оно, който е с два медала от най-благородния медал. След старта Брадбъри отново е последен, като изостава на няколко метра от групата от четирима състезатели. И точно на последния завой преди финала, когато по всичко личи, че приказката на австралиеца ще приключи с последно място, и четиримата пред него губят контрол и падат, което носи златото на Брадбъри.

Защо българска роза и молеща се жена надъхват канадска надежда в Пьонгчанг? (ВИДЕО)

Мирела Рахнева е родена през 1988 година в град Русе в семейство на спортисти. Майка ѝ е спринтьорка, а баща ѝ - гимнастик. Семейството емигрира ...

Стивън Брадбъри слага край на кариерата си през 2005 година, а по-късно издава и автобиография, озаглавена "Последният оцелял" (б.р. - "Last Man Standing").

Още по темата

Please select answer!