9 факта за Златан Ибрахимович, които със сигурност не знаете


9 факта за Златан Ибрахимович, които със сигурност не знаете
Снимка: Gulliver/ Getty Images

13000 0

1. Когато е бил на 10 години, Ибра се е появил на игрището през второто полувреме като резерва и е отбелязал 8 гола за ФБК Балкан. Отборът му е падал с 5:0 до почивката, но е спечелил с 8:5.

2. Златан се е запознал със своята съпруга, когато е бил едва на 20 и е играел за Аякс. Двамата са заедно от 14 години и имат две деца, и двете момчета.

3. Златан е спечелил званието "Футболист №1 на Швеция" 10 пъти. В 9 от последните 11 години той неизменно е победител в класацията.

4. Първата любов на Ибра не е футболът. Като тийнейджър е предпочитал да работи на доковете в Малмьо, вместо да се занимава с футбол. В крайна сметка, треньорът му го е убедил да преследва футболна кариера.

5. Ибрахимович можеше да е играч на Арсенал, но е отказал на "артилеристите". Венгер го е поканил на проби, но Ибра е бил категоричен, че иска директно предложение за договор.

6. Игрището, на което нападателят за пръв път е играл футбол, е било срещу къщата на неговата майка. Наскоро съоръжението е ремонтирано и вече е футболно игрище. Носи името "Игрището на Златан".

7. Ибрахимович има черен колан по таекуон-до.

8. Ибра е имал предложение да играе за Хърватия и Босна. ОТказал е заради Швеция.

9. Златан е единственият играч, който е отбелязвал гол в Шампионска лига с 6 различни отбора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички