Най-забавните лафове на Димитър Пенев


Най-забавните лафове на Димитър Пенев
Снимка: Пресцентър на АБВ

14574 0

Треньор номер 1 на България за XX век Димитър Пенев празнува своя 76-и рожден ден. Стратега от Мировяне получи поздравления от БФС по повод празника си, като успехите му начело на ЦСКА и националния отбор на България са исторически. Предлагаме Ви и най-запомнящите се лафове на Димитър Пенев, които са не по-малко култови от самия него.

"Испанците от Атлетико се опасни! Особено онова, къдравото, Киков (бел. ред. Кико). Имат и бразилче - Жмуньо (бел. ред. Жуниньо), който направо скрива топката. Затуй, получим ли записите, ще ги разузнаем подробно"

"За съжаление минералната вода калцира мозъците на футболистите и не е никак лесно да работиш с тях"

"Следващите Стоичков и Бербатов ще се родят, когато намалят цените и стеснят Студентски град. Тогава младите ще посещават по-рядко това градче."

"Срещу студените швеци ще ни е трудно, ама аз си мисля, че все някак си ще ги пробием. Длъжни сме, иначе феновете ще пробият мене."

"Никой да не се качва в автобуса преди да е дошъл!"

"- Кременлиев, ти ще пазиш номер 11, Златков (б.р. всъщност Златко Янков), ти ще си с Кантона.
- Ама те са един и същ човек!
- Тогава двамата ще се разберете някак си...Сто­ич­ков и оста­на­ли­те из­бух­ват в смях, а Ицо из­к­ре­щя­ва: “Пе­на, Кан­то­на иг­рае с № 11, зна­чи го­во­риш за един и същ фут­бо­лист!” Вместо да се сму­ти, Ди­ми­тър Пе­нев си пов­ди­­га ле­ко очи­ла­та и “за­ст­рел­­ва” с пог­лед Ицо: “Не ми куд­ку­дя­кай, що­то ти ня­ма да ре­шиш ма­ча. Я Люб­че­то (б.р. - Лю­бослав Пе­нев), я Емил (б.р. - Коста­ди­нов) ще го ре­ши!” Как­то и ста­ва... След исто­ри­ческа­та ни по­бе­да с 2:1 ос­вен с ти­пич­ния си шопски ху­мор Пе­на­та ве­че е из­вестен и с ора­кул­ски­те си спо­соб­ности."

"Знам ги много добре. Там са Марадоната и Каниджа. Те са европейски шампиони на Южна Америка"

"Запознайте се с новия си другар. Иван Трифонов от "Янтра". Абе не знам дали е Иван или Трифон, но трябва да му поогънем краката, щото са малко криви. Страх ме е да не му пробутат лесно топката между тях."

"Момчета, днес ще играем по системата 4-4-3. (След като му е направена забележка, че така играчите стават 12, Пената отвръща: "Абе сега ще играем, или ще броим?")"

"Закъснях да направя промените. Видя се, че с влизането на тези двамата и следващият… третият, Йовов, стана по-бърза играта. Трябва да благодарим нa Жоро вратаря, че беше над всички и че спаси още един, два гола.“

„Аз смятам, че те си запазиха основните футболисти – Дарко Тасич, Ембеле…“ Пената за отбора на Левски

"Нигерия ни скъсва с 3:0 в първата среща в нашата група. В съблекалнята всички са с наведени глави и не смеят и дума да обелят. Пената отива при Трифон и му вика: “Тия чернилки толкова много ли воняха, че нито веднъж с Хубчев не се приближихте до тях! Да ви бяхме взели от Министерството на отбраната по един противогаз!”

"Остава един ден преди осминафинала с Мексико. Стратега уж е разузнал изцяло съперника. На пресконференцията го питат: “Г-н Пенев, как смятате да неутрализирате най-добрите играчи на мексиканския тим Луис Гарсия Аспе?” Следва култов отговор: “Лесно. И тримата ги познавам отлично от записите, които им гледахме! Луис е най-техничен, а Гарсия и Анте са бавни, но играят с умисъл.”

"След 1:2 от Италия на полуфинала Пенчо пак прави разбор. И за пореден път бърка името на Златко Янков: “Златков, що така му даваше на Баджо да прави каквото си поиска с топката? Да не ти е баджанак?! Насо (б.р. - Наско Сираков), ти добре изработи дузпата, ама онзи Костакурта ли е, Костахуйта ли е, само във врата ти дишаше...”

"Трябва да внимаваме за соцотборите, тези от Съюза и Югославия. Фаворитите са близнаците Англия и Франция плюс другите близнаци Италия и Германия,"

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички