Външни венециански щори – как ни топлят през зимата?


Външни венециански щори – как ни топлят през зимата?
Снимка: Архив

1437 0

Венецианските щори могат да се справят както със студеното, така и с горещото време, тъй като създават благоприятни климатични условия в затворени помещения и придават модерен вид на сградата.

Кои щори наричаме външни венециански?

Венециански наричаме външните хоризонтални щори. Те притежават привлекателен дизайн, който придава арт настроение към стила на нашия дом, независимо дали е апартамент, къща, от съвременен или етнографски тип.

За онези от нас, които обичаме светлината и желаем да “си поиграем“ с оттенъците, външните венециански щори са част от ежедневието – можем да я нагласяме така, както ни се иска в даден момент: ярка, приглушена, романтична – според нашето настроение и нужда.

Характеристики на външните венециански щори

Характеристиките и монтажа на външни венециански щори са предвидени така, че да създават максимално благоприятни условия в закрити помещения.  Тяхната конструкция се състои от хоризонтално разположени ламели, управлявани от въжена стълбица, подобно на вътрешните хоризонтални щори. 

Разликата е в това, че при външните ламелите са по-големи и с най-различна форма: C-образни, Z- образни, S- образни, както и други варианти. Начините за водене са два: странично водене с алуминиев водач или със стоманен кабел.

Не само светлина, но и топлина!

Препоръчително е монтажът на венецианските щори да се извършва от професионалисти, защото и най-дребната неточност може да наруши функционалността им.

Трябва да се използват крепежни елементи, издръжливи на корозия и сурови атмосферни условия. В резултат на правилния монтаж, щорите могат лесно да се отварят и затварят, както и да се регулират по желание.

Качественото поставяне на венецианските щори гарантира задържането на топлината у дома и сериозно редуцира разходите за отопление през зимата.

Венецианските щори като енергоспестяващ продукт

Венецианските щори представляват част от съвременните енергоспестяващи продукти, защото:

● 60-80% от слънчевата радиация не се отразява дори върху стъклото на прозореца с този тип щори;

● няма натрупване на излишна топлина между щорите и прозорците;

● намаляват се разходите за охлаждане и затопляне на сградите, тъй като не се налага засилено използване на климатици;

● осигурява се шумоизолация;

● има перфектна защита на прозорците от лоши атмосферните влияния;

● експлоатационният живот на венецианските щори е дълъг.

Как се управляват външните венециански щори?

Управлението им може да бъде по два начина: ръчно с манивела или автоматизирано. При първото, всичко зависи от нашите ръце. А що се отнася до автоматизирани щори с електрически мотор, възможностите са неограничени.

Имаме опция да управляваме щорите си не само с дистанционно, но дори и от собствения си смартфон. Ако има монтирани допълнителни сензори, тогава нашите венециански щори ще станат още „по-умни“ и автоматично ще регулират притока на слънчевите лъчи в затвореното помещение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички