Най-популярните женски футболни отбори, обличани от Nike


Най-популярните женски футболни отбори, обличани от Nike
Снимка: Архив

2926 0

Nike е не просто една от най-известните спортни марки в света, но и една от най-активните компании в спонсорските си инициативи, главно насочени към предоставяне на екипировка за футболни отбори – клубни и национални – от всякакви категории на спорта. След като през изминалите пет години спортният лидер успя да облече женските състезателки на представителните футболни отбори в над 20 американска щата, се разбра, че той, определено е доминиращ фактор за дамския футбол в САЩ. Успехът на Nike в тази категория бе официално доказан и утвърден с подписването на официален договор с американския национален женски отбор по футбол. На Световното първенство по футбол за жени представителките на Щатите постигнаха уникални резултати и всеки един от тези успехи бе любезно регистриран в профилите на Nike в социалните мрежи.

Според специалистите това е една от основните причини популярността на стоките с марка Nike и посветени на реални отбори да се увеличи драстично през изминалите месеци. От спортни магазини с големи дистрибуторски мрежи като Lotus Sport дори съобщават, че ако преди в страна като нашата потребителят дори не си е помислял да си купи официалната фланелка на американския национален отбор по футбол за жени, днес дори се правят частни поръчки и заявки за такива. Всичко това ни кара да мислим, че Nike не просто продават стоките си, но и разширяват кръгозора на потребителите си именно благодарение на своята огромна популярност.

Предлага ли се екипи на отбори и спортисти от Nike в Lotus Sport?

Както и в редица други големи спортни магазини, и в този ще намерите най-актуалните екипи, блузки, тениски и маратонки. Ако трябва да сме честни обаче, най-известна продължава да бъде серията Jordan. С годините тази линия на Nike постигна уникални резултати и днес, в България тя държи рекорда за най-продавани спортни стоки, посветени на конкретен реален спортен състезател/отбор.

Ще бъдат ли съвременните дамски маратонки Nike новият еталон за качество сред професионалните спортисти?

Ако анализираме мнението на специалистите отново, отговорът на този въпрос е по-скоро категоричен, отколкото уклончив. Истината е, че от години Nike е предпочитана от професионалните спортисти. Нещо повече – когато през 20 век Nike започва да се появява на челни позиции по икономически показатели на фондовите бори, причината е била именно завидната популярност на компанията като лидер сред официалните производители на спортна екипировка за най-големите спортисти по цял свят. Така започва и обичта на обикновения човек към марката. Реално Nike черпи любовта на аудиторията чрез нейната любов към отбора, който Nike облича и екипира. Това не е нова практика в бизнеса, безспорно, но можем да се съгласим, че в случая Nike я изпълнява безпогрешно.

Ако си търсите спортни обувки и изборът ви се спре върху дамски маратонки Nike не просто няма да сгрешите, ами ще подходите максимално професионално към покупката си. Дори вие самите да не сте професионалисти, предпочитанието да изберете обувките, които носят спортистите, ще ви даде увереност в първите крачки към активния начин на живот. От Nike дори неведнъж са базирали маркетинговите си кампании на тази основа – да предоставят професионална екипировка на непрофесионалисти, защото всеки заслужава да спортува с качествени обувки и облекла.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички