Как да обзаведем стая за тийнейджър


Как да обзаведем стая за тийнейджър
Снимка: iStock/Guliver

2227 0

Детската стая е едно от най-важните помещения в дома ни. Тя трябва да е комфортна и приветлива, за да се чувства детето добре, докато е в нея. Докато е още малко, то има определени потребности, но с времето детските играчки постепенно отстъпват място на различни мебели, пособия и принадлежности. С порастването неминуемо се налагат промени.
Това може да включва различни дейности – купуване на нови мебели, пребоядисване на стените и прочие. В това отношение всичко е важно, защото става дума за тийнейджъри. Не бива да се прави компромис с качеството на нито една вещ, която е предназначена да бъде част от тяхното лично място.

Разбира се, обзавеждането е свързано с парични средства, които можем лесно да получим под формата на бърз кредит от Ferratum.

Вижте какво е нужно, за да бъде стаята обзаведена като по учебник за един юноша.

1. Тематичност в интериора

Една чудесна идея е в помещението да има предварително определена тематика. Когато децата са малки обикновено предпочитат анимационни герои, които красят стените, мебелите, дори спалното бельо на малчуганите. Това е прекрасно, но с възрастта хлапетата започват да развиват интереси, които ги отдалечават от приказките.

Тематиката на детската стая трябва да отговаря на вкуса на вече порасналия млад човек. Стените може да са покрити с тапети, които му харесват или боядисани в любими цветове. Все по-често родителите купуват фототапет за някоя от стените. Често той е отражение на мечтите, които се раждат в този период от човешкия живот.

В зависимост от интериора се подбират и останалите мебели. Важно е детето да има думата при обзавеждането, защото именно то ще прекарва най-много време в даденото помещение.

2. Нови мебели

Рано или късно настъпва периодът, в който е неизбежно подменянето на леглото с по-голямо. Именно това е сред първите неща в списъка на мама и татко за смяна в детската стая.

Освен него настъпват и други нововъведения, например появата на ученическо бюро. Добре е то да не е с овални краища, за да не стърчат лактите встрани, защото това влияе негативно на стойката като цяло. Също е резонно да е по-голямо, за да има място за всички учебници, канцеларски материали, техника и прочие.

Разбира се, мебелите и техните размери зависят от пространството, с което разполагаме. Ако детската стая е малка, то и обзавеждането за нея трябва да е по-компактно.

3. Внасяне на уют

Уюта идва от малките неща. Това са детайлите, които отличават една тийнейджърска стая от друга. Вещите, които юношата има и тяхното разпределение из помещението, са онзи финален щрих, който придава уникалност. Обичайно те отразяват желанията му за бъдеща кариера, хобита, стремежи.

Родителите се стараят да осигурят пространство и среда, които да стимулират ученето и същевременно да позволяват пълноценен релакс, когато децата имат нужда.

Тийнейджърите не трябва да чувстват липсата на каквото и да е в живота си, за да са спокойни, че могат да постигнат всичко, което искат.

Именно поради тази причина финансовата сигурност на семейството е толкова важна. Тя не само позволява обзавеждането на идеалната стая за подрастващ, но и гарантира семейно щастие без парични средства.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички