Как да носите дънки на работа?


Как да носите дънки на работа?
Снимка: iStock

962 0

Можете ли изобщо да носите дънки на работа?

Това е много често срещан въпрос.

Да вдигне ръце всеки, който има поне един чифт дънки в гардероба си!А някои имат даже по няколко модела. Плюс няколко чифта в цветове, различни от класически деним .И най-важното: ако имате дънки, къде и с какво ги носите?

В края на краищата дънките са такива панталони, които ще пасват почти при всеки повод: разходка с кучето, ходене на кино, полудяване с приятели или среща.

На въпрос дали е възможно да носите дънки на работа, отговорът е много прост: да, можете, ако дрескодът го позволява. Ако работите в среда, в която професионалният имидж е много строг и единствените дрехи, които можете да си позволите, са костюм, вратовръзка, поли или дамски рокли - дънките няма да бъдат добре дошли (освен в така наречените свободни петъци).

Малко хора обаче работят на места, където дрескодът е толкова строг. Повечето от нас могат да си позволят широко разбрани интелигентни ежедневни визии. Спазвайки интелигентен ежедневен стил ние може да ходим на работа в доста удобни дрехи, които обаче изгледат едновременно стилно и изискано. Ако някой работи в креативна агенция, където хората ежедневно носят джапанки, цветни панталони или рокли, тогава могат да се носят и дънки. От друга страна, ако работите в офис, където няма конкретен дрес код, но общия принцип на бизнес елегантност или полуелегантност преобладава, трябва да наложите свои собствени правила, когато създавате личния си дрес код.

Повечето от жените, искат да се обличат елегантно за офиса, но в същото време, така че да не създават впечатление, че са твърде сковани. (за съжаление костюмите често имат този ефект).

Дънките са чудесно допълнение към умен небрежен гардероб, ако не искате да носите панталони от плат, костюми или панталони с ръб през цялото време.

Може ли да се носи някакъв вид дънки на работа?

Зависи от мястото, на което работим - прости, тъмносини дънки, които нямат никакви отличителни елементи (зашивания или скъсване; конецът по шевовете е в същия цвят като на самите дънки, няма капси, декорации и шити елементи) със сигурност ще бъде най-безопасен.

Винаги може да пробвате да създадете вашата елегнатна визия с дънки и красиво сако, а ако работният дрес код ви го позволява – още по-хубаво!

Източник: kapere.com

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички