СНИМКА: Григор носи часовник за $75 000, Федерер е много по-скромен


СНИМКА: Григор носи часовник за $75 000, Федерер е много по-скромен
Снимка: принтскрийн

7196 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров носи ужасно скъп часовник. Той е получен от звездата в качеството му на посланик на луксозната швейцарска марка "Rolex". Става дума за Rolex Oyster Perpetual - изделие от платина с високотехнологичен моноблок Cerachrom bezel. Луксозният аксесоар струва на дребно 75 000 долара, съобщава "Forbes".

Тенисистите, които са посланици на марката, не носят часовниците, когато са на терена. Но в ежедневието си почти не се разделят с тях. Те ги избират според своите нужди и предпочитания. Интересното е, че избраният от световния номер едно Роджър Федерер е значително по-евтин от този на българина - 14 400 долара.

"Rolex" e известен с ангажиментите си към спорта. Тази година марката празнува 40-годишен ангажимент към тениса. Турнирът Уимбълдън е първият, към който швейцарците се присъединяват, което се случва през 1978 година.

Марката е спонсор на два от турнирите от Големия шлем - Аустрелиън Оупън и Уимбълдън. Подпомага и осем от деветте ATP World Tour Masters 1000 турнира. Един от "Мастърс"-ите, на които "Rolex" са много отдадени, е именно стартиралият Индиън Уелс, който привлича средно 450 000 посетители.

Посланици на марката освен Федерер и Димитров са Хуан Мартин дел Потро, Каролин Вознячки, Габрине Мугуруса и други.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички