Роналдо взима куп пари извън терена, но едва влезе в топ 3 сред спортистите


Роналдо взима куп пари извън терена, но едва влезе в топ 3 сред спортистите
Снимка: Guliver/GettyImages

8743 0

Въпреки че имиджът на Кристиано Роналдо пое доста удари през последните 6-7 месеца, той продължава да е най-добре печелещият футболист извън терена. Звездата на световия футбол си е осигурил 47 милиона долара за 2018 година в рекламни сделки и спонсорства, сочат данни на финансовата библия "Forbes".

Над Роналдо продължава да тегне обвинението в изнасилване от страна на Катрин Майорга, но спонсорите все още не са се отдръпнали от него, макар че "EA Sports" преустанови рекламни кампании на последното издание на "Fifa 19" с водещо лице португалецът.

Той обаче остава далеч от абсолютния лидер в класацията на Forbes за най-добре печелещ спортист извън терена. №1 е тенис легендата Роджър Федерер, който извън корта е спечелил 65 милиона долара за изминалата година. Подобно на Кристиано, швейцарецът е единственият тенисист в топ 5 на класацията.

На второ място е Краля на баскетбола ЛеБрон Джеймс, който е заработил 52 милиона долара извън игрището, като се очаква тази сума да набъбне сериозно през следващите няколко години, благодарение на няколкото предавания, които той стартира по HBO и ESPN, както и участието му в "Космически забивки 2".

4-и е Тайгър Уудс, който подобри драстично формата си на голф игрището, а извън него си е заработил страхотните 42 милиона долара. Същата сума си е гарантирал и друг баскетболист - лидерът на Голдън Стейт Уориърс Стеф Къри.

Междувременно отново в света на спортните финанси излезе много любопитна новина. Оказа се, че английски средняк е спечелил повече пари от ТВ права от Реал Мадрид и Ювентус (повече подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички