Дейвид Бекъм вече е собственик на футболен отбор

Вече е официално - иконата на английския футбол Дейвид Бекъм вече има свой собствен футболен отбор. На специална пресконференция, която се проведе днес в САЩ, легендата обяви основаването на нов "франчайз" в елитното първенство на САЩ - Мейджър Лийг Сокър.

Отборът ще бъде в Маями, като засега няма име, но е част от разширяването на лигата, а това ще бъде и първият отбор в Маями. Самият Бекъм отдавна имаше планове да основе отбор точно там. През 2014 година той активира клауза в договора си с Лос Анджелис Галакси, според която отборът беше задължен да му помогне да се сдобие с отбор. И това вече е факт.

Бекъм тренира заедно с Григор преди "Уимбълдън" (ВИДЕО)

Ромео, син на легендата Дейвид Бекъм е един от най-големите фенове на Григор Димитров. Това става ясно от видео, разпространено в социалната мреж...

"Щастлив съм, че ще доведа футболен отбор в този велик град. Беше невероятно пътуване. Обещавам, че този отбор ще е най-добрият в МЛС", каза на пресконференция в понеделник Дейвид Бекъм.

"Присъединих се към Галакси, защото осъзнах големия потенциал на тази лига. Преместих се от Реал Мадрид в лига, която не беше утвърдена все още. Това беше много важно решение, но определено не сбърках. Когато разговарях с комисионера на лигата Гарбър, той ми каза своите планове за развитие. И исках да участвам от първата секунда", каза още Бекъм.

Той получи поздравления от куп спортни легенди, сред които Серина Уилямс, Юсейн Болт, Том Брейди и куп звезди от шоубизнеса отвъд Океана.

Етикети: |

Още по темата

Please select answer!