Чудили ли сте се с колко пари разполага Кристиано Роналдо? Въпросът има отговор


Чудили ли сте се с колко пари разполага Кристиано Роналдо? Въпросът има отговор
Снимка: Guliver/GettyImages

19778 0

Не е тайна, че Кристиано Роналдо е един от най-богатите спортисти на планетата, но на каква сума се оценява неговото богатство? В Испания си направиха труда да изчислят с колко разполага португалската мегазвезда, като сумата безспорно е страхотна - над четвърт милиард евро.

Точната оценка на неговото състояние е 290 милиона евро, като тази сума расте с всяка изминала година, а 25-те милиона, които получава на година в Реал Мадрид, е само "капка" в морето, което представлява неговото богатство.

Най-сериозни приходи той има от "Найк", като спортният гигант плаща над 30 милиона евро на година на Роналдо, а освен това се говори, че той е вторият спортист, който има доживотен договор с компанията. Първият такъв е ЛеБрон Джеймс, който подписа доживотен договор за около 800 милиона долара.

Освен всичко това Роналдо има и няколко бизнеса, започна да се занимава с хотелиерство, а освен това има собствена модна линия, която тепърва ще бележи сериозен ръст. Само за 2016 година той е заработил над 88 милиона долара и може да последва примера на Тайгър Уудс, Майкъл Джордан и Меджик Джонсън, превръщайки се в един от малкото спортисти, които стават милиардери. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички