125 кандидатури за половин милион лева постъпиха по програмата "Спортни таланти" на Еврофутбол


125 кандидатури за половин милион лева постъпиха по програмата "Спортни таланти" на Еврофутбол

1105 0

Близо половин милион лева са търсените средства по програма „Спортни таланти“ на „Еврофутбол“ – това показват разчетите след преглед на всичките 125 подадени кандидатури. Най-много финанси - над 262 000 лева, изискват 65-те спортистите във възрастовата група 16-20 години, които са и най-многобройни. Най-малките (до 15 години включително) се нуждаят от над 124 000 лева. Те са 33-ма. Състезателите на възраст между 21 и 25 години биха искали общо 112 000 лева от българския букмейкър. Техният брой е точно 27.

Друга интересна статистика показва, че средната възраст на всички кандидати е 17,5 години. 62% от всички спортисти са мъже, което прави 77 състезатели. Момичетата са 48 или 38%.

Най-много постъпили проекти има от София – 36 броя. Следват 16 от Пловдив, 8 от Варна, 7 от Стара Загора, 5 от Бургас, 4 от Добрич и т.н. Хубаво е, че спортисти и от малки населени места също искат да се развиват професионално в спорта. Например от село Сестримо (обл. Пазарджик) и 8-годишна гимнастичка. От село Драганово (обл. В. Търново) е 16-годишна състезателка по вдигане на тежести. От пловдивското село Желязно е кандидатствал спортист по спортна стрелба, а от Първомайци (община Г. Оряховица) е 16-годишна бадминтонистка.

В момента тече вторият етап от оценяването на проектите. Това са качествените бележки, дело на Групата на съветниците по програмата. В нея за пореден път попадат представители на медийните ни партньори, общественици, настоящи и бивши спортисти и треньори.

Очаква се новите Спортни таланти на „Еврофутбол“ да станат ясни след две седмици.

Sportlive.bg и Actualno.com са част от основните медийни партньори на програмата "Спортни таланти" на "Еврофутбол".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички