Кои са най-популярните футболист и отбор в най-населената страна на планетата?


Кои са най-популярните футболист и отбор в най-населената страна на планетата?
Снимка: Getty Images/Guliver

4775 0

Кристиано Роналдо е най-популярният футболист в Китай за втора поредна година. Барселона пък е най-популярен при клубовете. Това сочи годишният доклад Red Card, изготвян от дигиталната маркетингова агенция Mailman. Нападателят на Ювентус изпреварва големия си конкурент Лионел Меси и звездата на ПСЖ Неймар. Проучването сочи, че популярността на футболистите сред китайското население е спаднала с 15% спрямо миналата година.

"Много съм доволен от това признание. Знам, че имам страшно много почитатели в Китай и за мен означава много, че за втора поредна година съм начело в тази класация", заяви Роналдо, след като научи новината. Той е един от малкото футболисти, които продължават да привличат последователи в "Уейбо" и други социални мрежи на територията на най-многолюдната страна в света.

Барселона заема първата позиция при клубовете, след като се изкачва от пето място, за да изпревари големия си противник Реал Мадрид. На трето място е Челси, който изпреварва Манчестър Юнайтед и Ливърпул като най-популярен английски клуб в Китай.

Висшата лига остава най-вълнуваща за китайците сред първенствата , като изпреварва със значителна преднина испанската Ла Лига и германската Първа Бундеслига. В момента азиатската страна е най-големият външен пазар за Висшата лига, след като плаща 564 млн. паунда за телевизионните права за три години. А кой е клубът с най-големи приходи след миналия сезон вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички