Германски национал дари премията си за Мондиал 2022 за операциите на 11 деца


Германски национал дари премията си за Мондиал 2022 за операциите на 11 деца
Снимка: Getty Images

1434 0

Защитникът на Реал Мадрид и Германия Антонио Рюдигер е дарил премията си за участие на Световното първенство в Катар, което започва този месец. Трябва да се отбележи, че тези пари още не са платени на футболиста.

Рюдигер е финансирал сложните и скъпи операции на 11 деца от Сиера Леоне, страната, в която е родена майка му. С парите са подпомогнати деца с вродено плоскостъпие. Хората с този проблем са принудени цял живот да използват патерици, а в Сиера Леоне са социално заклеймени. Децата там често стават обект на подигравки в училище, а възрастните трудно си намират работа.

"Боли да ме гледам при какви обстоятелства растат децата в Сиера Леоне. По време на операцията деформацията се коригира до такава степен, че пациентите най-накрая могат да ходят и да участват в социалния живот след няколко месеца последващо лечение", каза Рюдигер, цитиран от "Marca".

"В Германия ми бяха дадени възможности, които са отказани на много хора в Сиера Леоне. Благодарен съм за тези възможности и високо ценя привилегированото положение, в което се намирам. Да помагам тук е въпрос на чест за мен. В бъдеще бих искал да направя още много проекти в Сиера Леоне със семейството си", завърши германският национал. А тук можете да видите каква заплата получава Рюдигер в Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички