Зографски разкри целите си за Игрите в ПьонгЧанг


Зографски разкри целите си за Игрите в ПьонгЧанг
Снимка: БГНЕС

1325 0

"На този етап не съм доволен от класиранията, които постигнах, защото знам, че мога много повече. Има още време обаче, в което да покажа това, на което съм способен. Надявам се да направя два добри скока и да подобря представянето си от Сочи", това заяви състезателят ни по ски-скокове Владимир Зогравски по време на пресконференция в Пресклуб "България".

Българинът сподели очакванията си за предстоящата Олимпиада в ПъонгЧанг.

"Тествахме много неща и смятам, че съм готов за един добър резултат на Олимпиадата в ПьонгЧанг. Имам определени технически проблеми, които се надявам, че ще отстраня, но това ще се случи по време на самите тренировки на Олимпиадата. Скачал съм на шанцата в ПьонгЧанг миналата година на Световната купа, но не бих казал, че я познавам. Тогава голяма част от скоковете бяха отменени заради вятър, но тя се доближава до редица европейски шанци и не смятам, че бих имал проблеми", коментира състезателят.

"Имам желание да участвам на трети олимпийски игри. За четвърти не мога да кажа със сигурност, но виждам потенциал в себе си. Знам какви са ми възможностите и съм убеден, че мога да постигна много повече от това, което съм постигнал досега", категоричен е Зографски.

"Не бих искал да натоварвам допълнително с очаквания както Владимир, така и нашата спортна общественост. Той винаги е получавал подкрепа от нас, защото е очевидно с какъв потенциал разполага. В спорта невинаги нещата се движат гладко, но това изгражда. Не искам да коментирам класиране, но много добре знам, че той е добре подготвен за едно достойно представяне", сподели Захари Сотиров – ръководител направление “сноуборд и ски-скок” в БФСки.

"Влади има много потенциал, но притежава и добра физическа подготовка. Променихме някои неща в техниката му, както и някои определени навици, които той имаше. Започнахме сезона по-късно, защото имаше неща, към които трябваше да се нагодим. Трябваше ни повече време, за да свикнем с комуникацията помежду си“. Това заяви треньорът на Зографски Матиаш Зупан.

Словенският специалист работи с Владимир от юни миналата година, но не скри амбициите си от постигането на добри резултати на Олимпиадата. "Влади има класирания между 30-40 място, но има и около 20-о в квалификации. Според мен подобно негово класиране би било най-добре за него на Олимпиадата“, смята Зупан.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички