Зографски: Гоня влизане в Топ 30 на генералното класиране


Зографски: Гоня влизане в Топ 30 на генералното класиране
Снимка: Getty Images/Guliver

1356 0

Преди няколко години Владимир Зографски беше обявен за детето чудо на ски скоковете. Талантът стана световен шампион за младежи през 2011-а и записа няколко призови класирания при мъжете. През последните два сезона самоковлията беше далеч от най-добрите си резултати. Единственият светъл лъч беше титлата на Зимната универсиада през тази година.

Зографски направи няколко състезания през лятото и се готви усилено със своя баща Емил за началото на новия шампионат.

"Има още един-два лагера преди старта на Световната купа, сподели Зографски пред "България Днес". - Все още не е ясно дали ще участвам на първия старт, който е планиран за 20 ноември. не се знае дали ще има сняг. Според нашите планове ще започнем от третия кръг, който е в Лилехамер".

Българинът ще използва нова екипировка през настоящия сезон.

"Все още правим тестове, но като цяло стоя по-стабилно с нея, заяви скачачът. - На летните стартове започнах слабо, но към края направих добри скокове. Моята цел е да се върна там, където бях преди 2-3 години. Има още малко неща, които да коригирам".

Участието на Владимир Зографски на Световната купа е финансово подсигурено. Преди година той имаше колебания дали да продължава, но вече е сигурен, че ще се състезава.

"Ще гоня влизане в Топ 30 на генералното класиране за Световната купа и да направя пробив и в някой индивидуален старт".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички