Вон с втори пореден триумф в Лейк Луис


Вон с втори пореден триумф в Лейк Луис
Снимка: Getty Images/Guliver

993 0

Линдзи Вон спечели втори пореден старт в дисциплината спускане от Световната купа по ски-алпийски дисциплини, след като спря хронометъра на 1:50.43 минути в Лейк Луис, Канада. Швейцарката Фабиене Зутер остана на второто място, докато австрийката Корнелия Хютер допълни подиума с трета позиция.

След финала американката обяви, че е търсила скоростта по трасето, но в същото време се е опитвала да избегне грешките от първия старт в Лейк Луис. Тя спечели и него.

"Опитах да намаля риска, но в същото време ските ми бяха бързи, директната светлина пречеше на видимостта, а на трасето имаше малки бабуни. Беше си страшно. В крайна сметка запазих агресията си и направих солидно спускане, въпреки че нищо не беше на моя страна. Ще гледам видеото и ще опитам да коригирам грешките", каза тя.

Победата в спускането в Лейк Луис е 69-а в кариерата на Линдзи Вон за световната купа. Само за два дни тя спечели 200 точки и се изкачи до трето място в генералното класиране, изоставайки с 22 пункта от швейцарката Лара Гут и с 80 от американката Микаела Шифрин.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички