Владимир Зографски бил пред отказване


Владимир Зографски бил пред отказване
Снимка: Getty Images/Guliver

2090 0

Най-добрият български ски скачач Владимир Зографски е бил пред отказване това лято. Това призна неговият баща Емил. Бившият световен шампион за младежи беше в много лоша форма през миналия сезон. Той се провали на олимпийските игри в Сочи и не успя да се класира за финалите.

"До септември не се знаеше дали продължаваме - коментира пред "България Днес" от Норвегия бащата Емил Зографски. - След слабите резултати взехме решение да не скачаме през лятото. Направихме 1-2 старта, за да му дойде самочувствие. Когато си последен, ти пада мотивацията за тренировки и състезания. Беше много тежко с финансите. Тренирахме само от време на време. Гледахме да се спасим по някакъв начин. Разчитахме на спестявания от предни години и на доходите на моята съпруга."

Таткото няма обяснение за слабите резултати на 21-годишния талант.

"Гадното е, че се случи в олимпийска година - допълни Емил Зографски. - Много състезатели изпадат в подобни кризи. Те показват резултати след 5-6 сезона, но те имат картбланш, защото са от други водещи държави. Знаете какво се случва в България. Когато си на върха, си най-важният. Провалиш ли се, тогава никой не те уважава. Обяснявам лошото представяне с лоша екипировка. Сега осигурихме по-добри неща."

Зографски се завърна към победите на състезание в Раснов (Рум) през септември. Надпреварата беше от ранга "ФИС къп". Българинът спечели, което му даде самочувствие. Последваха 27-о и 32-ро място на турнирите от Световната купа в Лилехамер (Нор).

"Влади е постоянен в последния месец - обясни неговият баща. - През уикенда ни предстои участие в Норвегия на континентална купа, а следващата седмица продължаваме със Световната купа. Дано всичко е наред за важните състезания от Четирите шанци."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички