Уроци по планинско ориентиране с Александра Жекова и Нестле за Живей Активно! в Пампорово на 6-ти март


Уроци по планинско ориентиране с Александра Жекова и Нестле за Живей Активно! в Пампорово на 6-ти март
Снимка: Nestle

3097 0

„Теория, загрявка и спорт“ – това са трите основни златни правила за най-добрата сноубордистка у нас Александра Жекова. Тази година тя се присъединява към най-голямата инициатива у нас за балансирано хранене и активен начин на живот – Нестле за Живей Активно!, но този път се включва в „теоретичната“ част.

Демонстрацията и обучение по планинско ориентиране, заедно с местния клуб в к.к. Пампорово, ще даде най-безценния урок на всички – как може да спортуваме зимата и да се движим безопасно в планината. Така ще можем да се насладим на своето любимо зимно занимание и да се грижим за себе си, планината и околните. Александра Жекова ще очаква всички на 6 март от 10.00 ч. в Пампорово (Студенец), за да бъдат добрият пример за тях и техните близки. А тъй като спортът е в кръвта ѝ, след урока по безопасно движение в планината, Александра, заедно с нейния детско-юношески клуб и местните клубове по сноуборд, ще обменят опит и ще тренират и демонстрират умения на борда заедно.

Балансът е най-важен

„Трябва да търсим баланса във всичко, което правим“, посъветва Александра Жекова и коментира, че се радва, че все повече хора избират планината като дестинация за активности. Именно поради тази причина тя се включва за поредна година в Нестле за Живей Активно!, за да вдъхнови повече хора да избират активния начин на живот и да докажем, че и през зимата можем да се движим.

Освен в спорта, всеки един от нас трябва да постигне и баланс в ежедневието си, стартирайки с правилно и разнообразно хранене. Нутриционисти съветват да обърнем специално внимание на хранителните навици през зимата, защото сме склонни да ядем по-малко пресни зеленчуци, да се движим по-малко на открито и да сме по-малко изложени на слънце. Всички тези фактори могат да доведат до напълняване и нарушена имунна система, която се нуждае от правилната доза витамин С и D, за да се бори срещу сезонните заболявания. Зеленчуците и плодовете трябва да присъстват в храната ни през цялата година, а супите са чудесен начин да ги включим в менюто на цялото семейство през зимата.

Повече за Нестле за Живей активно!

Нестле за Живей Активно! е най-голямата инициатива за активен начин на живот и балансирано хранене в България, към която през годините се включват над 450 000 българи и над 170 спортни клуба, а също и популярни български спортисти и експерти в областта на храненето. С подкрепата на Министерство на младежта и спорта и редица български общини инициативата разшири географския и сезонен обхват, като акцентира върху необходимостта от активния начин на живот и балансираното хранене.

През 2020 г. инициативата проведе първия по рода си зимен формат в Боровец, в който се стотици българи излязоха на пистите и спортуваха активно. В зимното събитие се включиха олимпийската шампионка Екатерина Дафовска и Българска федерация по биатлон, шампионът по спортна гимнастика Йордан Йовчев, волейболистите Владимир Николов и шампионките от ВК „Марица – Пловдив“, сноубордистката Александра Жекова и най-добрият скиор в алпийски дисциплини Петър Попангелов.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички