Страхотна Сани Жекова остана на метри от медал на Световното първенство


Страхотна Сани Жекова остана на метри от медал на Световното първенство
Снимка: Getty Images/Guliver

6081 0

Българската топ състезателка в сноуборда Александра Жекова записа феноменално предсатавяне на Световното първенство в Крайшберг, Австрия, но за съжаление не успя да вземе медал във финала на надпреварата. 

Разминалата се с метри от медал в Сочи 2014 направи изключителния спускания в бордъркроса, като спечели и четвъртфинала си, и полуфинала си, но на финалната права не съумя да поддържа добро темпо в началото и остана на 4-о място.

Това е и най-високото класиране в историята на българския сноуборд на Световно първенство, като екипът на Sportline.bg желае още по-големи постижения за зимната кралица на България.

Сани започна убедително участието си в бордъркроса, след като спечели четвъртфиналната си серия безпроблемно. На старта тя беше втора, но още в третия завой вече водеше.

В полуфиналите българката попадна в серия с олимпийската шампионка Семкова и италианката Миоли, която я лиши от заслужен медал на Олимпийските игри в Сочи през миналата година.

Втора в серията завърши Миоли, която се възползва от сблъсък на Семкова и успя да я изпревари, изхвърляйки олимпийската шампионка от надпреварата.

За финала от втората серия се класираха Линдзи Джакобели и французойката Локо. Жекова изостана на старта и след това едва не се сблъска отново с Миоли, оставайки на последна позиция. Тя остана на 4-о място.

Шампионка стана Лиднзи Джакубели, която надделя драматично над французойката Локо, а с бронз се окичи Макейла Миоли.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички