Сезонът за Линдзи Вон приключи


Сезонът за Линдзи Вон приключи

807 0

Лидерката в генералното класиране на Световната купа Линдзи Вон обяви, че слага край на сезона си, заради контузия в коляното, която получи след тежко падане миналия уикенд.

Американската скиорка падна по време на супергигантския слалом в Андора и бе изнесена в носилка, като в последствие стана ясно, че е получила стрес фрактура в лявото коляно.

"Днес взимам трудното решение да прекратя сезона си в Световната купа, заради контузията, която получих миналата седмица. Това е едно от най-тежките решения в живота ми, тъй като в момента водя в генералното класиране", написа Вон на своя профил във Фейсбук.

Кралицата на скоростта участва с предпазна шина в комбинацията, още на деня след падането си, но допълнителни изследвания са показали, че контузията ѝ е по-тежка, отколкото първоначално е изглеждало.

"Снимките показаха, че фрактурите всъщност са 3 и са достатъчно сериозни, което означава, че може да получа тежка контузия и да рискувам бъдещото си в ските, ако продължа да се състезавам. С оглед на Световното първенство догодина и Зимната Олимпиада на по-следващата, не мога да поема този риск", обясни Вон.

Това развитие на събитията означава, че швейцарката Лара Гут, която изостава само на 28 точки от Вон в генералното класиране, почти сигурно ще спечели големия кристален глобус през тази година. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички